Русия - Бразилия, приятелска футболна среща, стадион “Лужники”, 18:00 часа българско време. 

Вероятни състави

Русия: Акимфеев, Смолников, Кутепов, Нойщадлер, Кудряшов, Комбаров, Самедов, Глушаков, Кузяев, Миранчук, Смолов 

Бразилия: Алисон, Марсело, Миранда, Маркиньос, Алвеш, Каземиро, Коста, Коутиньо, Паулиньо, Вилиан, Жезус

Прогнозата на Gol.bg:

Бразилия започва подготовката си за Световното първенство през лятото с гостуване на домакина на турнира Русия. Южноамериканците се класираха по убедителен начин за надпреварата и според букмейкърите са вторият най-възможен нов световен шампион след Германия. 

Русия обаче показа с последните си контроли, че е корав отбор - измъчена загуба с 0:1 от Аржетнина и равенство 3:3 с Испания.

Големият отсъстващ ще бъде Неймар, който продължава възстановяването си от контузия. Очаква се дебют за Бразилия да записа нападателят на Реал Сосиедад Уилиан Хосе, който този сезон заби 13 гола в Ла Лига. 

Руснаците по традиция са изградени почти изцяло от футболисти, които играят в местното първенство. Едно от малкото изключения е Денис Черишев - крилото на Виляреал може да запише първи мач за Сборная от 2015 година насам. 

Бразилия се надява тази вечер да не бъде последния мач на тима на “Лужники” в следващите месеци. Както е известно именно московския стадион ще приеме финала на Световното първенство на 15 юли. Южноамериканците играят много силни в приятелските срещи, като имат 25 победи в последните 27 контроли. 

Резултат: 0:2