Левски - ЦСКА, среща от Първа лига на България, стадион "Васил Левски", начало 18.30 часа.

Последните 10 срещи на Левски във всички турнири: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 4 победи и 4 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Левски София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 2 победи и 2 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави: 

ЛЕВСКИ: Митрев, Прохазка, Папазов, Белаид, Горанов, Рошу, Панайотов, Нашименто, Вутов, Паулиньо, Ривалдиньо

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Бодуров, Барт, Жеферсон, Малинов, Пинто, Тиаго, Десподов, Джеси, Бланко

ПРОГНОЗА: Поредното и последното издание на "Вечното дерби" за това първенство. ЦСКА е твърдо на второ място, като е с цели 14 точки пред Левски. "Сините" са трети, но ще водят люта битка с Берое за това място, което дава право на бараж за участие в Лига Европа.

При победа днес Левски си гарантира третата позиция, но "армейците" ще направят и невъзможното да вземат мача и да лишат играчите на Делио Роси от участие в Европа. През сезона двата отбора се срещнаха до този момент цели пет пъти - три за първенство и две срещи за Купата на България.

В шампионата ЦСКА записа 1 победа и две равенства, докато за Купата Левски отстрани "червените" с победа и равенство. Като цяло този сезон е разочарование и за двата отбора, които останаха с "калъфките" и за поредна година не спечелиха трофей. Армейците са втори в първенството след Лудогорец, докато Славия удари "сините" във финала за Купата на България.

Треньорът на Левски Делио Роси има сериозни кадрови проблеми преди срещата. Аут от мача са Цветкович, Тиам и Буш, които са контузени, както и наказаните Гомес, Ейолфсон и Яблонски. Колегата му Христо Янев пък няма да може да разчита на Китанов, Дюлгеров, Укра и Каранга.

Очакванията са за по-дефанзивен футбол, с малко голови положения. Левски има сериозни отсъстващи в защита и именно заради това ще заложим за победа на ЦСКА.

Резултат: Левски - ЦСКА 1:2