Италия – Саудитска Арабия, Сант Гален, начало: 21:45 часа наше време

Вероятен състав на Италия:

Донарума, Дзапакоста, Романьоли, Бонучи, Кришито, Пелегрини, Жоржиньо, Кристанте, Политано, Инсиние, Балотели

Прогноза на Gol.bg:

С този мач трябва да започне новата ера за четирикратния световен шампион. Италия не се класира на Мондиал 2018, а в предишните си две участия на шампионата на планетата отпадна още в груповата фаза. С назначаването на Роберто Манчини за селекционер обаче на Ботуша очакват отборът отново да се превърна в световна сила.

Контролата със Саудитска Арабия е неофициален дебют за тактика, като за нея той върна Марио Балотели, който не е играл за родината си от години. Очаква се голмайсторът на Ница да започне титуляр в предни позиции, заедно с Лоренцо Инсиние и нападателя на Сасуоло Матео Политано. През изминалия сезон в Серия "А" 24-годишният стрелец отбеляза 10 гола в 36 мача, a за Италия има 1 среща с 1 попадения – при 8:0 над Сан Марино в контрола.

Участието на Саудитска Арабия на Мондиал 2018 е толкова изненадващо, колкото отсъствието на "адзурите". Това е пето световно за "зелените соколи", като най-големият им успех е през 1994 г. в САЩ. В група с Холандия (1:2), Мароко (2:1) и Белгия (1:0) те се класират на 1/8-финалите, където са елиминирани от Швеция (1:3). Контролата с Италия е част от подготовката на арабите за Русия, като до 14 юни ще изиграят още две проверки – с Перу на 3 юни и Германия на 8 юни.

Италия и Саудитска Арабия за първи път ще играят помежду си. Европейците нямат победа в последните си четири мача, което е най-лошата им статистика от 2016 г. Срещу Англия (1:1) Лоренцо Инсиние поне прекъсна головата им суша от три срещи, след като се разписа от дузпа. В предните си две проверки пък "зелените соколи" надделяха с по 2:0 над Гърция и Алжир. Нашата прогноза е, че Манчини ще започне с успешен дебют начело на Италия.

Прогноза: Италия – Саудитска Арабия 2:0