Швеция - Южна Корея, среща от Група "F" на Мондиал 2018, където са още отборите на Мексико и Германия, стадион "Нижни Новгород", начало 15.00 часа. Вчера мексиканците изненадващо удариха с 1:0 световните шампиони от Германия.

Последните 10 срещи на Швеция: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби.

Последните 10 срещи на Южна Корея: Общо 4 победи, 2 равенства и 4 загуби.

В последните 2 директни срещи Швеция няма победа, Южна Корея няма победа и 2 пъти са завършили наравно. 

ПРОГНОЗА: Швеция е определяна за фаворит в мача от водещите световни букмейкъри. В тази група вече избухна една бомба, след като Мексико тресна Германия. Така този мач се явява доста решителен за двата тима и за евентуалното им продължаване напред в турнира.

Швеция се завръща на световни финали след 12 годишно отсъствие, но без Златан Ибрахимович, който не бе взет в състава.

Скандинавците не се представят никак добре през 2018 година. Тимът изигра шест контроли и спечели само срещу Дания (1:0), а поражения дойдоха от Чили (1:2) и Румъния (0:1). Шведите се изправиха срещу Дания и Перу, в началото на юни, а резултатът от двата мача бе еднакъв – 0:0.

Последната официална среща на тези два отбора е от далечната 1948 г., като част от Олимпийските игри. Тогава скандинавците громят с 12:0. Следват три приятелски срещи, в които Швеция печели веднъж, а другите два мача завършват без победител.

В тази среща Южна Корея ще се стреми да сложи край на серията без победа над Швеция. Азиатците са аутсайдери в тази група, но като нищо могат да поднесат някоя изненада. Южна Корея също не записа добри резултати по време на контролите за Мондиал 2018.

Корейците разполагат с една от от големите звезди на Висшата лига - Хюн-мин Сон, но дали ще успее да е на висота в трудните моменти, предстои да разбрем. И двата отбора излизат с най-добро, с което разполагат в момента, като се очертава интересна среща.

Очакванията са за по-затворен футбол с малко положения и голове. Прогнозата ни е за минимална победа на Швеция.

Резултат: Швеция - Южна Корея 1:0

Прогноза на Красимир Лаков, Gol.bg