Колумбия - Япония, среща от Група "Н" на Мондиал 2018, начало 15.00 часа, стадион "Мордовия Арена". В тази група са още отборите на Полша и Сенегал.

Последните 10 срещи на Колумбия: Общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби.

Последните 10 срещи на Япония: Общо 3 победи, 1 равенство и 6 загуби.

В последните 2 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите нямат победа и 1 път са завършили наравно. Като всички изиграни срещи са на терена на сегашните гости от Япония.

ПРОГНОЗА: Това е първа среща от тази група и определено Колумбия е изявен фаворит. Южноамериканците винаги са слагани сред фаворитите на големи първенства, но често правят издънки и се провалят.

Колумбия разполага с отлични футболисти във всяка една зона, което е гаранция за успех. Недостатък на този отбор е, че повечето звезди търсят лична изгода и изява, което води до тотално неспазване на тактически схеми и дисциплина.

Преди четири години тези два отбора също бяха в една група, като Колумбия разби с 4:1 азиатците. Тогава южноамериканците стигнаха до 1/4 финалите и сега отново ще искат да повторят поне това постижение. Този път южноамериканците ще бъдат водени от звездата си Радамел Фалкао, който пропусна предишните световни финали поради контузия.

Колумбия се справи сравнително добре в контролите си преди Мондиал 2018, като загуби само веднъж в пет мача. Японците на свой ред не бяха убедителни в проверките като записаха само една победа. Най-вероятно Колумбия ще има инициативата през повечето време, но японците могат да са много бързи и опасни на контраатака, като ще разчитат на Такаши Инуи и Кейсуке Хонда.

Японците не трябва да бъдат подценявани. Тази държава е неделима част от Мондиалите от 1998 година насам, като дори на два пъти мина груповата фаза на турнира. Колумбия ще играе с най-доброто, с което разполага, като определено ядрото ще е съставено от Давид Оспина, Сапата, Хамес Родригез, Хуан Куадрадо и Фалкао.

Азиатците отговарят с Шинджи Кагава, Шинджи Оказаки, Мая Йошида, Йуто Нагатомо, Хироки Сакай.

Япония може да се определи като най-силният азиатски тим, но все още е далеч от класата на водещите европейски и южноамерикански тимове. Прогнозата ни е за открит футбол, множество положения и голове, като в крайна сметка Колумбия ще стигне до победата.

Резултат: Колумбия - Япония 2:0

Прогноза на Красимир Лаков, Gol.bg