Португалия - Мароко, двубой от Група В на световното първенство, стадион: "Лужники", начало: 15:00 часа българско време.

Вероятни състави:

Португалия: Руи Патрисио, Седрик Соареш, Пепе, Фонте, Герейро, Карвальо, Моутиньо, Б. Силва, Б. Фернандеш, Гедеш, Роналдо

Мароко: Ел Кажуи, Бенатия, Саис, Хакими, Бусуфа, Беланда, Арит, Ел Ахмади, Зиех, Амрабат, Ел Кааби

Прогноза на Gol.bg:

Първата среща за португалците на този Мондиал беше срещу техните съседи от Испания. Срещата се разви доста добре за "мореплавателите", които на два пъти повеждаха в резултата. 

Въпреки всичко испанците стигнаха до 2:3 и чувстваха победата, но магията на Кристиано Роналдо помогна на Португалия да стигне до равенството. Сега задачата на тима ще бъде да спечели три точки срещу Мароко и до голяма степен да се подсигури за осминафиналите. Не се очакват липсващи от състава.

Мароко допусна злощастна загуба от Иран на старта на надпреварата. През целия мач африканския тим беше по-добър на терена. Но във футбола не винаги всичко се опира на логиката.

Тази загуба няма как да не е оказала влияние на мароканците. И най-вече в психологически план, особено заради то, че това е бил най-лесният им мач в групата, нещата не отиват на добре.

Португалия вкара поне по 2 гола в 9 от последните си 10 срещи. В тези 10 срещи тимът не е побеждаван, което подсказва, че е много вероятно Мароко да заложи на защитата в този мач. Това обаче не е не означава, че ще може да спре Роналдо, особено ако повтори играта си от мача с Испания...

Прогноза: Португалия - Мароко 3:1