Дания - Австралия, среща от Група "С" на Мондиал 2018. Стадион "Самара Арена", начало 15.00 часа. В тази група са още отборите на Франция и Перу.

В първата си среща на тези световни финали Дания удари с 1:0 Перу, а Австралия падна с 1:2 от Франция.

Последните 10 срещи на Дания: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби.

Последните 10 срещи на Австралия: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби.

В последните 3 директни срещи Дания има 2 победи, Австралия има 1 победа и нямат равен мач. 

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Дания се води фаворит в срещата, но австралийците не бива да бъдат подценявани и винаги са готови за изненада. В първите си срещи в групата европейците излъгаха с 1:0 Перу, докато Австралия загуби нещастно от Франция.

Това е предпоставка за здрава битка. При победа Дания почти сигурно ще се класира на 1/8 финал, това автоматически ще означава отпадане за "кенгурата". При успех за Австралия всичко в тази група ще се заплете до последните срещи.

Дания  може да разчита на доста големи имена, като Кристиан Ериксен, Йосуф Поулсен и Каспер Шмайхел. Австралийците на свой ред отговарят с Мат Раян, Миле Йединак и Арън Мой. За Дания големият отсъстващ е Уилям Квист, който се контузи в мача с Перу, а Австралийците нямат кадрови проблеми.

Двата тима са се срещали в три контроли до този момент, като победите за Дания са 2, а Австралия е с 1 успех. "Кенгурата" не се притесняват да се надиграват с по-класните отбори и практикуват атакуващ и зрелищен футбол. Този отбор разполага с много добри играчи в преден план и почти във всеки мач успява да отбележи гол.

В ролята на по-спокоен и евентуално изчакващ отбор ще е Дания. Трите точки ще са супер за тях, но и точката ще бъде приета като добре дошла. Нашата прогноза е за гол и във двете врати, като в крайна сметка Дания ще победи.

Резултат: Дания - Австралия 2:1

Прогноза на Красимир Лаков, Gol.bg