ФК Рига - ЦСКА, среща-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Сконто", Рига. 19:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

ФК Рига: Озолс, Куракинс, Баенко, Черномордис, Габовс, Дейвис, Панич, Енин, Шарив, Вушурович и Лемаич

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Пинто, Антов, Десподов, Малинов, Джеси и Тиаго

Прогноза на Gol.bg:
ЦСКА постигна минимален успех с 1:0 в първия мач, а желанието на Ел Маестро е отборът да победи и на реванша и по този начин да си повдигне сериозно самочувствието преди мачовете от следващия квалификационен кръг на турнира.

За домакините контузен е единствено Лайзанс и техният наставник Виктор Скрипник ще може да разчита на всички други играчи освен на него. ЦСКА от своя страна ще бъде без Манолев и Стойчо Атанасов, които лекуват травми. 

За статистиката - ЦСКА е на път да вземе първи евроскалп от 8 години насам. Именно от толкова тимът не е елиминирал съперник в Европа. През сезон 2010/11 в плейофите на Лига Европа те отстраниха уелския ТНС и влязоха в груповата фаза на надпреварата. В нея постигнаха и последната си победа като гост - с 2:1 над австрийския Рапид във Виена.

След това червените имаха три последователни отпадания на първото стъпало на евротурнирите. През сезон 2011/12 напуснаха Лига Европа след 0:2 като гост и 1:1 у дома срещу Стяуа. Година по-късно - 2012/13, бяха елиминирани от словенския Мура след 2 равенства и допуснат гол у дома - 0:0 и 1:1. През 2014/15 отново в Лига Европа последва абсолютно идентично напускане, но този път от молдовския Зимбру -1:1 у дома и 0:0 като гост.

Домакините няма какво да губят. Едва ли обаче Виктор Скрипник ще реши да хвърли подопечните си в атаки още от самото начало. По-скоро Рига отново ще действа както и в първия мач -ще дебне шанса си. Това го доказват и срещите на тима от вътрешното първенство (Рига е втори в Латвия). Тимът бе в серия от шест поредни победи (в шампионата и купата), в които не допусна гол.

Прогноза: ФК Рига - ЦСКА 0:1