Левски – Септември, мач от 9-ия кръг на Първа лига, стадион: "Vivacom Арена Георги Аспарухов", начало: 20.00 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Любенов

Защитници: Яблонски, Пиргов, Ейолфсон, Горанов, Орачев, Цветкович

Халфове: Белмонт, Прохазка, Найденов, Ангелов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов

Нападатели: Буш, Мапуку, Кабрал, Боримиров

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще търси задължителна победа при домакинството си на Септември в мач от 9-ия кръг на Първа лига. "Сините" са определяни като големия фаворит в сблъсъка, а Делио Роси със сигурност ще направи две промени, сравнение със загубата с 1:2 от Ботев в Пловдив.

След изтърпяно наказание на вратата се завръща капитанът Божидар Митрев, а на върха на атаката Серджиу Буш ще смени контузения Жуниор Мапуку. Не е изключено новото попълнение Холмар Ейолфсон да дебютира, заменяйки в центъра на отбраната Димитър Пиргов. Антъни Белмонт и привлеченият преди два дни холандец Жерсон Кабрал ще седнат на пейката.

Треньорът на Септември Николай Митов тази вечер ще се изправи за първи път в кариерата си срещу отбора, който води до преди повече месец. Той обаче няма да има плюса да познава Левски отблизо, защото след освобождаването му, на "Герена" бяха привлечени много нови футболисти и "сините" нямат почти нищо общо. До последно под въпрос за гостите са крайните защитници Богомил Дяков и Румен Трифонов, а аут е оперираният вратар Валентин Галев. Очаква се титуляр за Септември да започне новият бразилец Жеан Патрик, който изкара неуспешни проби в Левски преди да подпише с новата в Първа лига.

Това ще е седмият мач между двата отбора в елита. До момента 26-кратният шампион на България има 4 успеха, равенствата са 2 при голова разлика 12:3. През 1959 г., Септември измъкна 1:1 като гост, а другият мач, който тимът не губи, датира от 1960 г. - 0:0. За последно те се срещнаха през сезон 1998/99 и Левски постигна две победи – 4:0 и 2:0 на "Герена". Нашата прогноза е, че днес "сините" ще продължат с доминацията в съперничеството си.

Прогноза: Левски – Септември 2:0