България - Кипър, среща от Лига на нациите, Лига С, група 3, стадион "Васил Левски", начало 21.45 часа.

Последните 10 срещи на България: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби. От тях 4 победи и 2 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Кипър: Общо 2 победи, 1 равенство и 7 загуби. От тях 6 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 5 директни срещи домакините имат 4 победи, гостите имат 1 победа и нямат равен мач. На домашния терен на България имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

ПРОГНОЗА: България излиза единствено за победата в този мач, която ще остави "лъвовете" начело на групата. Момчетата на Петър Хубчев имат пълен актив от шест точки, след като удариха Словения и Норвегия. Кипърци имат една победи и една загуба, като са с три точки.

България има сериозно преимущество в преките сблъсъци с Кипър. "Лъвовете" имат четири победи от последните пет мача, но пък Кипър има на сметката си разгромна победа с 4:1 над България в световна квалификация през 2009.

Селекционерът Петър Хубчев няма проблеми около състава си и ще заложи на най-доброто, с което разполага. България има шест домакински победи в последните си седем срещи на стадион "Васил Левски". В тях само Франция успя да спечели в София с 1:0, а "лъвовете" удариха тимове като Холандия и Швеция в последните квалификации. 

Кипър са загубили 11 от последните си 12 гостувания и сега всички се надяваме "трикольорите" да продължат тази неприятна традиция за "островитяните".

Гостите са аутсайдер в групата, но не трябва да бъдат подценявани, тъй като вече удариха Словения. България е класа в досегашните мачове в Лигата на нациите и всички се надяваме на нова победа.

Резултат: България - Кипър 3:1