Щутгарт - Борусия Дортмунд, двубой от 28-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Мерцедес-Бенц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер


Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора ще преследват яростно трите точки в опит да изпълнят целите си. Щутгарт е застрашен от изпадане, а колебливият Дортмунд снощи бе изместен от второто място от големия враг Шалке.

Швабите ще търсят реванш за фиаското през есента, когато бяха пометени от Борусия с 6:1. Именно онзи мач пречупи бившия отбор на Краси Балъков, защото това бе първа загуба през сезона за Щутгарт. В оставащите 13 срещи тимът допусна цели 10 поражения и се смъкна в класирането.

В предишния си домакински мач Щутгарт победи Хамбургер с 1:0 и за първи път през сезона не допусна попадение във вратата си на свой терен. Срещу атомното нападение на вицешампионите обаче задачата на швабите изглежда далеч по-трудна.

Проблемите на гостите в защита продължават да се отразяват на резултатите им. С Матс Хумелс в състава си Борусия печели по 2.3 точки средно на мач през кампанията, а без него - по 1.4 точки. След завръщането на бранителя от лазарета тимът записа четири сухи мрежи в пет мача.

През тази година Борусия се представя по-добре навън, спечелвайки четири от последните си пет гостувания. За сравнение пред своя публика "жълто-черните" взеха трите точки само в два от последните осем мача.

Статистиката показва, че точно преди двубоите от Шампионската лига Борусия не се напряга достатъчно в първенството, или поне не записва нужните резултати. Такива бяха случаите при пораженията от Борусия Мьонхенгладбах (1:2), Хамбургер (0:3), Байер Леверкузен (0:1) и Байерн Мюнхен (0:3).

В последните седем мача между двата тима Щутгарт няма нито една победа, стигайки до четири равенства. Това е най-дългата серия без загуба на Дортмунд срещу днешния им опонент.

Дортмунд почти сигурно няма да може да разчита на Лукаш Пишчек, който има мускулни проблеми. Другите двама, които до последно ще бъдат под въпрос за мача са вратарят Роман Вайденфелер и острието Пиер-Емерик Обамеянг. Те имат настинка.

Швабите са притиснати до стената, намирайки се на предпоследното място в таблицата. Под ръководството на опитния Хууб Стевенс те вече показаха признаци на съживяване. В същото време Борусия ще трябва да запази сили за предстоящото тежко гостуване на Реал Мадрид в Шампионската лига, затова ще заложим на равен резултат.

 

Резултат:  Щутгарт - Борусия Дортмунд 2:2