Ювентус – Манчестър Юнайтед, мач от група "Н" на Шампионска лига, Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 22.00 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Вратари: Счесни, Перин, Пинсолио

Защитници: Де Шилио, Киелини, Бенатия, Сандро, Бардзали, Бонучи, Кансело, Ругани

Халфове: Пянич, Кедира, Матюиди, Бентанкур

Нападатели: Роналдо, Дибала, Куадрадо, Манджукич

Групата на Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Ромеро, Грант

Защитници: Смолинг, Шоу, Валенсия, Йънг, Байи, Линдельоф, Джоунс, Дармиан

Халфове: Фелайни, Ерера, Матич, Лингард, Мактоминей, Погба, Мата, Перейра, Фред

Нападатели: Марсиал, Рашфорд, Санчес

Прогноза на Gol.bg:

Време е за втория дуел в групите на Шампионска лига между два от най-големите клубове в Европа.  Ювентус влиза в мача като фаворит заради последните резултати на отборите, победата с 1:0 на "Олд Трафорд" и наличието на Кристиано Роналдо в състава. В каквото и състояние да са обаче "червените дяволи" никога не бива да бъдат отписвани.

Освен това срещата е много по-важна за тях, защото при загуба положението им в групата ще стане доста напечено. Преди сблъсъка Юве е лидер с пълен актив от 9 точки, англичаните имат 4 т., Валенсия 2 т., а Йънг Бойс 1 т. Но за Юнайтед предстои и визита на "Местая", а в този кръг "прилепите" са домакини на швейцарците и едва ли ще сбъркат.

Добрата новина за треньора на "бианконерите" Макс Алегри е възстановяването на капитана Джорджо Киелини. В групата са още Блес Матюиди и Марио Манджукич, които също имаха проблеми. Дъглас Коста и Федерико Бернардески се присъединяват към Емре Джан в лазарета. За гостите аут е Ромелу Лукаку. Срещата ще е по-специална за Пол Погба, който се превърна в световна звезда именно на "Алианц Стейдиъм".

Юве определено се намира в подем и спечели 13 от 14 мача през сезона (и равенство 1:1 с Дженоа). В 50% от тях италианският хегемон запази "суха" мрежа. На своя стадион "старата госпожа" има само 2 загуби (от Байерн Мюнхен и Реал Мадрид) в Европа, плюс 20 победи и 12 равенства.

"Бианконерите" играят силно и срещу англичани на Ботуша в Шампионска лига. Статистиката показва 6 успеха, 4 равенства и 2 загуби при голова разлика 15:10. Пораженията обаче са именно от Юнайтед – 2:3 през 1999 г. на 1/2-финал и 0:3 през 2003 г. в групите. На Апенините двата отбора са си разменили по 2 победи, а "червените дяволи" имат предимство в головата разлика – 6:4.

Нашата прогноза е, че днес няма да има победител, защото и двата отбора ще са доволни на точка. Залагаме и на мач без голове.

Прогноза: Ювентус – Манчестър Юнайтед 0:0