Аталанта – Интер, двубой от 9-ти кръг на италианската Серия А. Стадион "Атлети Адзури Д'Италия", 21:45 часа българско време.

Аталанта щеше да бъде на едно от челните места, ако преди да стартира първенството от актива на "бергамаските" не бяха отнети 6 точки, така че Интер няма право да подценява тазвечершните домакини. След като през уикенда победиха Киево и взеха глътка въздух, сега момчетата на Клаудио Раниери ще трябва да докажат, че могат да бъдат постоянни в изявите си.


АТАЛАНТА

Групата за мача: Консили, Полито, Фредзолини, Капели, Лукини, Белини, Масиело, Пелузо, Чигарини, Касерта, Кармона, Петинари, Миноти, Бонавентура, Скелото, Падоин, Раймонди, Моралес, Ардемани, Денис, Габиадини, Марилунго, Тирибоки     

Контузени: Манфредини, Бриги, Ферейра Пинто

Наказани: Дони

Вероятен състав: Консили, Капели, Лукини, Пелузо, А. Масиело, Чигарини, Падоин, Скелото, Бонавентура, М. Моралес, Денис  



ИНТЕР

Групата за мача: Жулио Сезар, Кастелаци, Орландони, Лусио, Майкон, Кордоба, Киву, Джонатан, Нагатомо, Санети, Станкович, Тиаго Мота, Алварес, Мунтари, Камбиасо, Оби, Снайдер, Пацини, Милито, Сарате, Кастайнос

Контузени: Форлан, Самуел, Ранокия, Коутиньо, Поли, Вивиано

Наказани: Няма

Вероятен състав: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Киву, Нагатомо, Санети, Тиаго Мота, Камбиасо, Снайдер, Сарате, Милито



Прогноза на Gol.bg:

Клаудио Раниери вече свикна със ситуацията, при която от състава на Интер отсъстват много контузени или наказани играчи. Днес 60-годишният наставник няма да може да разчита на шестима футболисти, сред които Диего Форлан, Андреа Ранокия и Филипе Коутиньо.

Според "Гадзета дело Спорт" довечера в игра ще видим аржентинско дуо в атаката на "нерадзурите". Вестникът смята, че Джампаоло Пацини ще отстъпи мястото си на Диего Милито, който ще застане до Мауро Сарате.

Раниери едва ли ще прави други промени в 11-те, които излязоха срещу Киево в неделя. В същото време, ако се вярва на италианската преса, мениджърът на "бергамаските" Стефано Колантуоно въобще няма да пипа състава, победил Парма като гост през уикенда.

От началото на сезона Аталанта се представя много добре и всъщност има една единствена загуба – с 1:3 при гостуването на Рома. Иначе домакините имат също толкова победи, колкото имат и лидерите във временното класиране.

Също като Интер, Аталанта може да се похвали с аржентински тандем в предни позиции. До момента Макси Моралес и Херман Денис се разбират прекрасно и всеки от тях има по 4 гола от старта на шампионата, което би трябвало да притеснява Раниери.

Сред резервите на Колантуоно пък личи името на направилия фурор с младежкия национален отбор на Италия Маноло Габиадини. С 9 попадения в 12 мача 19-годишният нападател е една от големите надежди на "скуадра адзура".

От всичко до тук се разбира, че мачът най-вероятно ще бъде интересен и напрегнат. Трудно е да се прогнозира какво точно ще се случи, но все пак Интер набира скорост и задължително трябва да вземе и този двубой, ако иска да се изкачи в челото на таблицата.

Резултат: Аталанта – Интер 1:2