Англия – Хърватия, мач от група А4 на Лигата на Нациите, стадион „Уембли“, 16:00 часа, съдия Тасос Сидиропулос (Гър)

Вероятни състави: 
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гомес, Шоу, Дайър, Хендерсън, Баркли, Стърлинг, Рашфорд, Кейн
Хърватия: Калинич, Върсалко, Ловрен, Вида, Йедвай, Модрич, Брозович, Ковачич, Перишич, Ребич, Крамарич

Прогноза

За трети път за последните 130 дни Англия и Хърватия ще излязат един срещу друг в ключов двубой, този път за класиране на полуфинал в Лигата на Нациите. 

Нито един от двата тима не може да си позволи да загуби, тъй като ще отпадне, а равенството не върши особена работа, след като тогава Испания ще продължи напред. Голово равенство ще означава отпадане на Англия в по-долната група, така че на „Уембли“ ще бъде изключително интересно. 

На световното първенство хърватите надвиха Трите лъва и сега хората на Гарет Саутгейт могат да вземат поне частичен реванш, след като в Загреб също бяха близо до победата, след като доминираха в мача. 

Селекционерът на англичаните вече заяви, че евентуален успех и класиране напред ще бъде отличен завършек на тази така или иначе впечатляваща година за националния тим. 

„Каквото и да стане ние определено показахме отличен прогрес, като постигнахме някои впечатляващи резултати. Годината беше брилянтна, добавихме някои нови имена към състава и повишихме конкуренцията и сега искаме да играем още един полуфинал“ заяви Саутгейт. 

Неговите колебания за титулярите са свързани с това кого да използва на двата фланга на защитата и дали да заложи отново на младия Джейдън Санчо, който впечатли срещу САЩ. Калъм Уилсън е алтернатива за атаката, а и Маркъс Рашфорд не е лоша опция и сигурно ще стартира. Деле Али и Джеси Лингард обаче се очаква да започнат на пейката. 
 
Гостите ще бъдат вдъхновени от победата си над Испания, с която поне донякъде измиха срама за онова 0:6. Липсата на Иван Ракитич е неприятна, но както и наставникът Златко Далич каза, той разполага с достатъчно опции да го замени. 
 
При всички положения двубоят обещава да бъде крайно оспорван. Домакинството е плюс за Англия, но хърватите имат сериозно самочувствие и са костелив орех, така че ще търсят своите шансове. Скоростта в играта на домакините може да им донесе много позитиви, но всякаква развръзка в мача няма да бъде изненадваща. 
 
Резултат: Англия – Хърватия 2:1