България - Словения, двубой от Група 3 при Лига С на турнира Лига на нациите, стадион "Васил Левски", начало 21:45 часа.

Вероятен състав на България: Петков, Божиков, Недялов, Бодуров, Ст. Попов, Славчев, Димитров, Костадинов, Иванов, Делев, Попов

Вероятен състав на Словения: Белец, Скубич, Ал. Струна, Мевля, Ан. Струна, Крнигож, Ротман, Дервишевич, Вербич, Заич, Шпорар

Прогноза на Gol.bg:

България ще преследва задължителна победа в домакинството си на Словения. "Лъвовете" направиха реми 1:1 срещу Кипър в петък в двубой, в който създададоха много ситуации за гол, но вкараха само едно попадение от дузпа. 

Имаше и доста спорни моменти, в които нашите национали бяха ощетени от шведския съдия, но трябва да забравим за това. Сега тимът има една единствена цел - да победи Словения и да се надява, че Норвегия ще допусне грешна стъпка в Кипър.

Нападателната мощ на България ще е отслабена. Тодор Неделев е наказан, а Кирил Десподов е контузен. Така по всяка вероятност сред титулярите ще попадне футболистът на Урал Николай Димитров. Той донесе точката в гостуването на Кипър преди дни.

Божидар Краев пък не бе убедителен. Очаква се той да отстъпи мястото си в нападение на Спас Делев. Също така, Хубчев може да заложи и на типичен централен нападател в лицето на Станислав Костов или Радослав Василев.

Словения пък е на последното четвърто място в групата и няма шанс това да се промени в този последен мач. Гостите все още са без победа в напреварата и се надяват това да се промени, въпреки че нямат шансове за класиране. 

След незадоволителният старт в Лигата на Нациите словенците предприеха треньорска смяна и Игор Бенедейчич деббютира начело срещу Норвегия преди броени дни. Неговият отбор можеше и да спечели, но допусна изравняване накрая за крайното 1:1. 

Добра новина за Словения е завръщането след наказание на играчът на Аталанта Йосип Иличич. Други трима играча на гостите обаче отпаднаха от групата поради контузии.

Прогноза: България - Словения 2:1