ПСЖ – Ливърпул, мач от група "С" на Шампионска лига, ст.: "Парк Де Пренс", Париж, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

ПСЖ: Буфон, Кимпембе, Силва, Маркиньос, Бернат, Мюние, Рабио, Верати, Неймар, Мбапе, Кавани
Контузени: Дагба, Нзоки
Треньор: Томас Тухел

Ливърпул: Алисон, Робертсън, Ван Дайк, Гомес, Александър-Арнолд, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино
Контузен: Лалана
Мениджър: Юрген Клоп

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е най-завързаната група в Шампионска лига и два кръга преди края четирите отбора имат реални шансове за класиране на 1/8-финалите. Те са разделяни от едва две точки – Ливърпул и Наполи имат по 6 т., ПСЖ е с 5 т., Цървена звезда с 4 т. И победа за някого тази вечер драстично ще увеличи шансовете му за продължаване напред.

Томас Тухел и Юрген Клоп имат кадрови проблеми преди големия мач. Звездите на парижани Килиан Мбапе и Неймар са с контузии от националните отбори. Двамата не взеха участие при успеха с 1:0 над Тулуза и още не са готови на 100%. Въпреки това се очаква да започнат титуляри довечера. Същото се отнася за Джо Гомес и Садио Мане от Ливърпул. Сенегалската звезда беше болен, но вчера тренира на пълни обороти.

От началото на сезона ПСЖ е страхотен домакин и във всички турнири има 9 победи и 1 равенство на "Парк Де Пренс", което е именно в Шампионска лига – 2:2 с Наполи. Средно на мач отборът вкарва по 3,5 гола вкъщи. Богаташите обаче играят трудно срещу английски съперници и нямат победа от 5 срещи – 3 равенства и 2 загуби.

Ливърпул пък загуби последните си 4 от 6 двубоя в Шампионска лига (плюс два успеха), но играе успешно във Франция. Там мърсисайдци имат само едно поражение при последните седем визити, победите са 4, равенствата 2. Сега "червените" ще се опитат да повторят постижението си от "Анфийлд", където в началото на сезона надделяха над ПСЖ с 3:2.

Нашата прогноза обаче, е че тази вечер домакините ще спечелят.

Прогноза: ПСЖ – Ливърпул 2:1