Байер Леверкузен - Лудогорец, среща от група "А" на Лига Европа, стадион "БайАрена", начало 19.55 часа.

Леверкузен и Цюрих са лидери в групата с по 9 точки, докато Лудогорец и АЕК Ларнака на без никакви шансове за продължаване напред само с по две точки.

Последните 10 срещи на Леверкузен във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба. От тях 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 6 гостувания.

Вероятни състави:

Байер Леверкузен: Йозкан, Вийзер, Йедвай, Драгович, Вендел, Паулиньо, Баумгартлингер, Телин, Воланд, Бейли, Хаверц.

Лудогорец: Ренан, Недялков, Форстър, Моци, Сисиньо, Дяков, Саша, Вандерсон, Марселиньо, Ж. Паоло, Шверчок.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК 

ПРОГНОЗА: Среща без абсолютно никакво значение и за двата отбора. Байер Леверкузен вече си осигури място в следващата фаза на турнира и със сигурност ще е на едно от първите две позиции. От своя страна Лудогорец е само с две точки и няма никакви шансове за продължаване напред в Лига Европа.

По тази причина от домакините обявиха, че ще излязат в срещата с повечето си резервни играчи и такива, които трудно намират място в групата на отбора за важните мачове. Байер обърна Левергузен в България, след като губеше в резултатга с 0:2, но стигна до победата с 3:2 през септември.

Сега германците отново са фаворити в двубоя, независимо че ще играят с резервите си. Лудогорец естествено излиза за своята чест, като "орлите" обявиха, че ще се хвърлят здраво в срещата и искат да вземат поне точка в Германия.

Трябва да се отбележи, че срещата е от значение единствено в паричен аспект, тъй като точката би донесла на Лудогорец 190 000 евро, а победата 570 000 евро. Победителят в групата прибира 1 милион, което дава пък мотивация на домакините. Прогнозата ни е за по-затворен футбол, с малко положения и голове и все пак победа за Байер.

Резултат: Байер - Лудогорец 2:1