Милан – Дюделанж, мач от група "F" на Лига Европа, ст.: "Сан Сиро", Милано, начало: 19.55 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на домакините Дженаро Гатузо отново трябва да се справя с един куп кадрови проблеми. Аут по различни причини са Алесио Романьоли, Матео Мусакио, Андреа Конте, Джакомо Бонавентура, Лукас Билия и Матия Калдара. Изтърпяващият наказание в Серия "А" Гонсало Игуаин обаче ще е на разположение.

Ел Пипита пропусна гостуването на Лацио (1:1) и няма да се на разположение за домакинството на Парма. Именно заради това се очаква Гатузо да заложи на него в Лига Европа, където по-често играят резервите на "росонерите". Аржентинецът ще си партнира в предни позиции с Патрик Кутроне в схема 4-4-2. Не е изключено да видим в игра и Ален Халилович, който още не е направил официален дебют за Милан.

Италианците нямат право на грешка, защото битката в групата е много напечена. Бетис е лидер с 8 точки, докато "червено-черните" и Олимпиакос имат по 7 пункта, Дюделанж е с нулев актив. През септември Милан спечели гостуването си на аутсайдера с 1:0, но в момента е в серия от 3 поредни мача без победа във всички турнири – 2 равенства и 1 загуба.

Все пак очакваме "росонерите" да вземат своето тази вечер.

Прогноза: Милан – Дюделанж 2:0