Челси - Нюкасъл, двубой от 25-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 17:00 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер
Защитници: Иванович, Коул, Луис, Кейхил, Тери, Аспиликуета
Полузащитници: Рамиреш, Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Салах, Азар, Вилян, Матич,
Нападатели: Ба, Ето'о

Контузени: Торес, Ван Гинкел

Прогноза на Gol.bg:
Домакините ще излязат днес с приповдигнато самочувствие на терена, след като победиха най-добрия домакин във Висшата лига Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм" и по този начин отборът даде сериозна заявка за титлата.

Тимът на Моуриньо ще гони на всяка цена трите точки днес, макар че на лондончани може изобщо да не им бъде лесно да достигнат до победата.

Челси ще бъде без Торес и Ван Гинкел за днешната среща, тъй като двамата страдат от контузии. Новото попълнение Салах пък може днес най-после да дебютира за отбора, след като в предишния мач Моуриньо го остави цял двубой на пейката.

Гостите обаче са разкъсвани от кадрови проблеми и аут заради контузии са Колочини, Бигиримана, Обертан, Сисе и Тейлър, а Реми е наказан.

Колкото и странно да звучи Нюкасъл има предимство в последните няколко преки сблъсъка и "Свраките" са записали 3 победи над Челси в последните 5 мача между двата тима, докато лондончани имат 2 такива.

Нещо повече, Нюкасъл е постигнал победи в последните два мача между двата отбора.

Формата на Челси е страхотна и тимът има 4 победи и 1 реми за последните си 5 мача от всички турнири, докато Нюкасъл е в дупка и е записал само 1 победа за този брой срещи и е допуснал цели 3 загуби.

Нашата прогноза за този двубой е успех с два чисти гола за домакините.

Резултат: Челси - Нюкасъл 2:0