Наполи – Лацио, мач от 34-ия кръг на Серия А, стадион „Сан Паоло“, 21,45 часа, съдия Джанлука Роки

Наполи и Лацио ще определят в директен сблъсък участника в квалификациите за Шампионската лига и това прави двубоя между двата отбора повече от напрегнат. 

Орлите имат 3 точки аванс пред съперника си, но се нуждаят от равенство, за да запазят третото си място, тъй като при успех на южняците и равен брой точки ще се гледат резултатите в преките мачове, а те ще бъдат в полза на Наполи. 

Римляните направиха много силен сезон, след като никой не ги слагаше сред претендентите за челните места. Те дори имаха шанс и за второто място, но загубиха от Рома дербито и сега ще трябва да се борят здраво за третата позиция. 

Като добавим и поражението във финала за Купата на Италия от Ювентус, кампанията може изведнъж да приключи крайно разочароващо за състава, но в отбора ще се стремят с всички сили това да бъде избегнато. 

В същото време Рафаел Бенитес ще иска да остави Наполи в зона Шампионска лига след последния си мач начело на състава и със сигурност ще иска тимът да се представи на високо ниво. 

Неаполитанците са без поражение в последните си 9 домакинства в Серия А, от които спечелиха 7, но пък Лацио е третият най-силен гост в шампионата, а освен това вече победи противника си на неговия стадион в двубой за купата на Италия. 

Мачът изглежда крайно непредвидим, като по традиция, този който запази концентрация и допусне по-малко грешки, ще се поздрави с крайния успех. Гостите може и да са привилегировани от това, че и равенството им стига, но все пак не трябва да се успокояват прекалено много, защото Наполи е способен да победи всеки. 

Групата на Наполи

Вратари: Рафаел, Андухар, Коломбо
Защитници: Стринич, Енрике, Албиол, Кулибали, Маджо, Место, Сунига, Гулам
Халфове: Жоржиньо, Гаргано, Инлер, Давид Лопес, Мертенс, Хамшик
Нападатели: Игуаин, Кайехон, Инсине,Габиадини, Дуван Сапата 

Групата на Лацио

Вратари: Маркети, Бериша, Стракоша
Защитници: Баста, Браафхайд, Чана, Каванда, Сиани, Маурисио, Де Врай, Джентилети, Новарети
Халфове: Фелипе Андерсон, Билия, Кандрева, Каталди, Ледесма, Лулич, Маури, Пароло, Онаси
Нападатели: Кейта, Джорджевич, Клозе, Переа

Резултат: Наполи – Лацио    1:1