Атлетико Мадрид – Ювентус, първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, ст.: "Уанда Метрополитано", Мадрид, начало: 22.00 часа наше време

Групата на Атлетико за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAtleticodeMadrid%2Fposts%2F10157034917242389&width=500" width="500" height="472" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Групата на Ювентус за мача: 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F2693133190713893&width=500" width="500" height="638" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е сред най-непредвидимите 1/8-финални сблъсъци в Шампионска лига. Атлетико Мадрид и Юве играха два финала за последните 5 години, които бяха загубени.

С проблеми за домакините са Диего Коста, Коке и Люка Ернандес, докато за гостите аут са Сами Кедира, Дъглас Коста и Хуан Куадрадо, който е с тежка контузия и даже не е картотекиран за турнира. Традиционно Макс Алегри разкри част от титулярния си състав. Пауло Дибала ще започне титуляр, а Емре Джан или Родриго Бентанкур ще сменят Кедира. С картони за мадридчани за реванша висят Хосе Хименес, Томас, Анхел Корея, Филипе Луиш и Диего Коста. За Юве това са Алекс Сандро и Блес Матюиди, който днес ще стартира срещата.

Съперниците са се срещали само един път помежду си в Шампионска лига. През сезон 2014/15 бяха в една група и Атлетико спечели в Испания с 1:0, ответната среща на Ботуша завърши без голова. В крайна сметка и двата отбора продължиха напред, а Юве стигна до финала, който загуби с 1:3 от Барселона в Берлин. Тогава Марио Манджукич играеше за "дюшекчиите", в отбора на Атлетико оттогава са още Диего Годин, Хуанфран, Коке, Саул, Антоан Гризман, Ян Облак и Хосе Хименес. В Юве са останали Бонучи и Киелини.

Атлетико се е изправял срещу италиански съперници в мачове на разменено гостуване осем пъти. Статистиката показва, че мадридчани са продължавали напред четири пъти и са отпадали още толкова. Последната им битка беше срещу Милан в Шампионска лига през 2013/14. И иберийците се класираха за 1/4-финалите след две победи – 1:0 на "Сан Сиро" и 4:1 у дома. Освен това отборът спечели последните си пет домакинства на противници от Ботуша: последният успех е с 2:0 над Рома в групите през миналия сезон. Въобще, Атлетико има седем победи в последните девет двубоя вкъщи срещу отбори от Серия "А".

От своя страна Юве е продължавал девет пъти напред, когато среща испанци в два мача и е отпадал седем пъти. След като победи с 2:0 Валенсия на "Местая", "бианконерите" се отправят към Мадрид за трети пореден успех срещу съперник от тази страна (и 3:1 над Реал). Но торинци са спечелили само три от последните си девет двубоя на Иберийския полуостров, а общият им баланс в Испания е по 6 победи и равенства и цели 16 загуби. Най-голямата заплаха за Атлетико ще е Кристиано Роналдо. Той има 22 гола в 31 мача срещу "дюшекчиите", 14 победи, 9 равенства и 8 загуби.

Нашата прогноза е, че победител няма да има, но и двата отбора ще вкарат гол.  

Прогноза: Атлетико – Ювентус 1:1 

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите за мачовете в ШЛ и печелете награди!