Манчестър Сити - Шалке, среща от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Етихад", 22:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Уолкър, Зинченко, Силва, Гюндоган, Бернардо, Стърлинг, Сане и Жесус

Шалке 04: Ферман, Сане, Настасич, Стамбули, МакКензи, Сердар, Бенталеб, Мендил, Емболо, Шкрибски и Бургсталер

Прогноза на Gol.bg:
В първата 1/8-финална среща между тези два отбора "гражданите" имаха уникалния късмет да стигнат до късен обрат с 3:2 на "Фелтинс Арена" и на практика сега могат да изиграят спокойно реванша на английска земя. 

Отборът излиза като абсолютен фаворит срещу днешния си противник и ще бъде супер изненада да отпадне от турнира след тежка загуба у дома.

"Гражданите" ще бъдат в днешния мач без Де Бройне, Менди, Браво, Компани, Фернандиньо и Отаменди, като първите четирима са контузени, а бразилецът и аржентинецът изтърпяват наказания. 

Гостуващият тим също има доста проблеми и срещата ще пропуснат Калиджури, Маскарел и Шьопф заради контузии, както и Маскарел и Ут заради дисциплинарни наказания от страна на клубното ръководство.

Формата на Сити като цяло е фантастична и отборът е записал само победи в последните си пет мача от всички турнири, но не може да не се отбележи, че тимът не е особено стабилен домакин в Шампионската лига и преди победите над Хофенхайм и Шахтьор бе записал три поредни поражения в турнира на богатите именно на своя стадион.

Шалке се намира в трагично състояние с четири поредни загуби във всички турнири и отборът се срина до 14-ото място в Бундеслигата. Все пак обаче отборът е спечелил три от последните си пет гостувания в турнира на богатите.

Нашата прогноза за този мач обаче е класически успех за Сити.

Прогноза: Манчестър Сити - Шалке 3:0