Холандия – Англия, полуфинал от Лигата на Нациите, 21:45 часа, стадион „Дом Афонсо“ (Гимараеш), съдия Клеман Тюрпен (Фра)

Вероятни състави: 
Холандия: Силесен, Дъмфрис, Ван Дайк, Де Лихт, Блинд, Де Йонг, Ван де Бек, Де Роон, Бергвайн, Бабел, Депай
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайр, Чилуел, Райс, Баркли, Лингард, Санчо, Стърлинг, Рашфорд

Прогноза

Холандия и Англия излизат в любопитен полуфинал от Лигата на Нациите, като и двата тима ще се стремят с всички сили да стигнат до битката за отличието срещу Португалия. 

Лалетата се възродиха напоследък и успяха да излязат от група с Франция и Германия, докато Трите Лъва преодоляха Испания и Хърватия и ще искат да докажат, че силното им представяне миналата година на Мондиала, изобщо не е било случайно. 

„За всички, които сме свързани с Англия, е от огромно значение да продължим да печелим големи мачове и да започнем да взимаме трофеи. Искаме да създадем този навик и  имаме необходимите играчи за това“ заяви селекционерът на Англия Гарет Саутгейт. 

Задачата пред неговия отбор обаче, със сигурност няма да бъде лесна, тъй като някои важни футболисти играха във финала на Шампионската лига и това го кара да се колебае за някои позиции, особено след като и съперникът е доста тежък. 

Най-голямата дилема е в нападение, след като лидерът Хари Кейн стартира срещу Ливърпул в събота, но изглеждаше далеч от най-добрата си форма, след като пропусна почти 2 месеца поради контузия. Сега въпросът е дали да не остане на пейката в началото. Маркъс Рашфорд и Калъм Уилсън са другите опции, а англичаните ще разчитат още на Рахийм Стърлинг, Джейдън Санчо и Джеси Лингард и на скоростта им, да носят проблеми на защитата на съперника. 

В същото време Лалетата разчитат на свой ред на някои млади таланти и са доста по-добри, отколкото бяха през март 2018-а, когато загубиха от Англия с 0:1 в контрола в първия мач на Роналд Куман. 
 
Френки де Йонг, Матайс де Лихт и Дони ван де Бек натрупаха сериозен опит след отличния сезон на Аякс, но имат и други силни футболисти, които могат да донесат проблеми на всеки. 
 
Защитите и на двата тима може и да са колебливи, но все пак Върджил ван Дайк носи сериозна сигурност за Холандия. Именно това ще бъде и един от важните въпроси свързани с развръзката: коя отбрана ще се справи по-добре?
 
Много е трудно да се предвиди крайният победител, като вариантът с продължения и дузпи изобщо не трябва да бъде отписван. Англичаните имат малко повече опит, а и в последните си 7 мача имат 6 победи и равен при голова разлика 19:4, така че лекото предимство може би е за тях. 
 
Резултат: Холандия – Англия 1:2