Челси – Шефилд Юнайтед, мач от 4-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Кепа, Емерсон, Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Баркли, Жоржиньо, Ковачич, Пулишич, Вилиан, Ейбрахам
Контузени: Лофтъс-Чийк, Джеймс, Хъдсън-Одой, Рюдигер
Под въпрос: Канте, Маунт, Педро

Шефилд: Хендерсон, Башам, Игън, О'Конъл, Балдок, Лундстрам, Норууд, Флек, Стивънс, Робинсън, МасГолдрик
Контузени: Брайън
Под въпрос: Флек

Вижте класирането във Висшата лига

Прогноза на Gol.bg:

Челси постигна първата си победата във Висшата лига под ръководството на Франк Лампард и ще излезе по-спокоен срещу новака. Дебютният успех на лондончани през сезона дойде именно срещу съперник, който миналата година се подвизаваше в Чемпиъншиш – 3:2 над Норич.

Сега "сините" са определяни като големия фаворит в двубоя и отборът е непобеден на "Стамфорд Бридж" за първенство в десет поредни случая – 6 победи и 4 равенства. За последно обаче Челси не спечели вкъщи – 1:1 срещу Лестър, и сега ще гони първи три точки у дома през кампанията. Столичани не са падали в Лондон от новак в шампионата от 2015 г.

От своя страна "Остриетата" събраха 4 точки след първите три кръга, което не е никак лош показател. През този сезон Шефилд успя да изравни в два от три случая, когато изоставаше в резултата. И това подхранва надежди, че отборът няма да се предаде, ако Челси поведе.

За последно Челси и Шефилд се срещнаха през сезон 2006/07. Мачовете бяха от Висшата лига и лондончани спечелиха и двата 2:0 като гост и 3:0. Нашата прогноза е, че днес отново те ще са на печелившата страна.

Прогноза: Челси – Шефилд 2:0