Айнтрахт – Арсенал, мач от първия кръг от група F на Лига Европа, стадион „Комерцбанк-Арена“, 19:55 часа, съдия Давиде Маса (Ит)

Контузени за Айнтрахт: Гачинович, Де Гузман, Рус
Под въпрос за Айнтрахт: Роде, Пасиенсиа
Контузени за Арсенал: Мавропанос, Тиърни, Бейерин, Лаказет
Извън групата на Арсенал: Йозил, Сократис

Прогноза
 
Арсенал има трудна задача на старта на груповата фаза в Лига Европа, защото домакините от Айнтрахт ще бъдат пределно мотивирани да започнат с победа в групите. 
 
Треньорът на германците Ади Хютер заяви, че не може да направи сериозни изводи от капитулацията на Артилеристите срещу Уотфорд в неделя и факта, че към вратата на Лено бяха отправени 31 удара. 
 
Айнтрахт стигна до полуфиналите на турнира миналия сезон и сега отново иска да продължи дълго участието си, но това няма да бъде лесно, след като тимът се раздели с ключовите си нападатели Лука Йович и Себастиан Але, а и халфът Анте Ребич също беше продаден. 
 
Германците редуват победи със загуби в Бундеслигата от началото на сезона и тимът все още търси постоянството си, но същото с пълна сила важи и за Артилеристите, които са с 3 мача без победа в първенството и 7 допуснати гола в тях. 
 
Унай Емери се очаква да направи някои промени в състава и да даде възможност на по-малко използваните играчи да запишат добри минути, но ще бъде най-интересно дали отново ще заложи твърдо на стратегия с изнасяне на топката с подавания от защитата, което донесе огромни проблеми срещу Стършелите. 
 
Арсенал има нужда от спокойствие и стабилност, което определено липсва до момента и поради тази причина домакините определено ще имат шансове, а и статистиката на лондончани в Германия напоследък е неприятна – 4 поредни загуби и голова разлика 2:13. 
 
Миналия сезон Айнтрахт не загуби нито един мач в турнира у дома, като серията без поражение в европейски мачове на собствен терен достигна вече 16 срещи, като последното поражение е от Палермо преди почти 13 години! Сега германският тим би трябвало да увеличи тази поредица, защото със сигурност срещу себе си има тим, който не се чувства комфортно, когато гостува. 
 
Резултат: Айнтрахт – Арсенал 1:1