Ювентус – Байер Леверкузен, мач от група "D" на Шампионска лига, ст.: "Ювентус Стейдиъм", Торино, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Матюиди, Пянич, Кедира, Рамзи, Роналдо, Игуаин
Под въпрос: Сандро
Контузени: Киелини, Де Шилио, Пяца, Коста
Без картотека: Джан

Байер: Храдецки, Л. Бендер, Та, С. Бендер, Вендел, Арангис, Баумгартлингер, Хаверц, Амири, Фоланд, Аларио
Под въпрос: Белараби
Контузен: Бейли

Прогноза  на Gol.bg:

Ювентус преследва първа победа в турнира през това издание, след като на старта изпусна успеха над Атлетико в Мадрид в последните минути – 2:2. От тогава италианският хегемон взе и трите си мача в Серия "А".

През миналия сезон Юве поведе в резултата и при петте си домакинства в Шампионска лига, но спечели три от тях и загуби две. Торинци обаче надделяха само един път при последните си пет домакинства на съперник от Германия – 2:1 над Борусия Дортмунд. Последваха равенства с Борусия Мьонхенгладбах (0:0) и Байерн Мюнхен (2:2), а преди това баварците си тръгнаха с два успеха от Торино – 2:0 и 4:1.

Байер Леверкузен започна участието си в турнира с изненадваща загуба у дома от Локомотив Москва (1:2). Но "аспирините" нямат поражение в последните си пет гостувания в Шампионска лига – една победа и четири равенства, запазвайки "суха мрежа" през първите полувремена в четири от тези мачове. За последно отборът падна при визита в турнира на богатите именно в Италия след 2:3 от Рома. Въобще, Байер загуби само две от последните си единадесет европейски гостувания, спечели четири и пет завършиха наравно.

До момента двата отбора са се срещали в Шампионска лига само веднъж. Това става във втората груповата фаза през сезон 2001/02. В Италия домакините спечелиха с 4:0, но в Германия Юве падна с 1:3. В крайна сметка "бианконерите" и Арсенал изненадващо бяха елиминирани за сметка на Байер и Депортиво Ла Коруня. Впоследствие "аспирините" с Димитър Бербатов в състава, елиминираха Ливърпул и Манчестър Юнайтед, стигнаха до финал, който загубиха с 1:2 от Реал Мадрид.

Нашата прогноза е, че мачът ще бъде доста труден за Юве, но италианският хегемон все пак ще спечели.

Прогноза: Ювентус – Байер Леверкузен 2:1