Саутхемптън – Челси, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Мерис”, 14,30 часа, съдия Майк Дийн
 
Наказан за Саутхемптън - Стивънс
Контузен за Саутхемптън – С. Дейвис
 
Контузени за Челси: Давид Луис, Ампаду
 
Прогноза
 
Саутхемптън е в трудна позиция, така че срещу Челси южняците ще играят отчаяно в стремежа да увеличат шансовете си за спасение. С една победа в последните 19 двубоя от шампионата обаче, ситуацията не изглежда никак добра. 
 
Хората на Марк Хюз остават в зоната на изпадащите, на 3 точки от 17-ия, а освен това имат и трудна програма, така че трябва да покажат най-доброто от себе си в стремежа да оцелеят. Затова и добър резултат срещу шампионите за миналия сезон би било добро начало. 
 
Миналия уикенд те играха добре срещу Арсенал, но останаха с празни ръце и сега ще опитат да изненадат Сините, които са на 10 точки от Топ 4 и само с една победа в последните си 5 мача. 
 
Лондончани определено не са във форма, но ще се стремят да покажат на противника си, че са по-добри от него, тъй като само след седмица двата тима ще се срещнат и в сблъсък от полуфиналите на ФА Къп. 
 
Челси играе доста успешно в последните години на „Сейнт Мерис”, където има 6 победи и само една загуба в 9 гостувания на новия стадион на съперника, което показва, че за домакините предстоят трудни мигове. 
 
Саутхемптън няма победа срещу отбор от Топ 6 вече в 22 поредни двубоя от началото на сезон 2016-17, а при загуба Марк Хюз може да стане едва вторият мениджър в историята на ВЛ, който губи 3 мача от един и същи съперник в един сезон, след като вече отстъпи на два пъти пред лондончани със Стоук. 
 
Уелсецът би могъл да направи някои промени в състава си заради наказанието на Джак Стивънс и да даде дебют на Ян Беднарек в защитата съставена от петима играчи. 
 
Светците със сигурност ще се хвърлят здраво в търсене на победата, но ще им бъде страшно трудно да я постигнат, най-малкото заради класата на съперника. Сините разполагат с достатъчно качество и ще бъдат способни да накажат всяка една грешка на домакините, затова до изненада едва ли ще се стигне. 
 
Резултат: Саутхемптън – Челси 1:2