Милан - Наполи, мач от 27-ия кръг на Серия А. Стадион "Сан Сиро", Милано,  21:45 часа българско време.

Може би най-големият мач в Серия А от началото на годината. Един срещу друг се изправят първият и третият (снощи Интер изпревари Наполи) в класирането. Разликата е три точки в полза на Милан, но неаполитанците показаха, че могат да победят всеки до момента. Залогът е огромен. Треньорът на росонерите Алегри определи сблъсъка като решаващ за титлата.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Абате, Вила, Янкуловски, Неста, Одо, Папастатопулос, Тиаго Силва, Йепес, Боатенг, Емануелсон, Фламини, Гатузо, Меркел, Зеедорф, Ван Бомел, Касано, Ибрахимович, Пато, Робиньо

Контузени: Антонини, Бонера, Амброзини, Пирло, Индзаги

Вероятен състав: Абиати, Янкуловски, Тиаго Силва, Неста, Абате, Боатенг, Ван Бомел, Гатузо, Робиньо, Ибрахимович, Пато

НАПОЛИ

Групата за мача: Де Санктис, Йецо, Ароника, Кампанаро, Канаваро, Крибари, Досена, Сантакроче, Руис, Цунига, Гаргано, Хамшик, Маджо, Пациенца, Соса, Йебда, Кавани, Лукарели, Маскара

Контузен: Грава

Наказан: Лавеци

Вероятен състав: Де Санктис, Кампанаро, Канаваро, Ароника, Маджо, Пациенца, Гаргано, Досена, Хамшик, Маскара, Кавани

Прогноза на Gol.bg:

Сблъсъкът на върха в класирането може да даде отговор на много въпросителни. Наистина ли е способен Наполи да се бори за титлата? Ще успее ли Милан да запази аванса си пред останалите? Това ще разберем довечера в Милан - Наполи, дербито на 27-ия кръг на Серия А.

Малцина са очаквали Наполи да е в битката за скудетото по това време. Но южняците се справят отлично и само 3 точки ги делят от първата позиция. И в двата отбора настроението е лошо, след провалите в Европа наскоро. Милан падна у дома от Тотнъм в първи осминафинал на Шампионската лига, а Наполи отпадна от Виляреал.

Милан може да разчита на почти всичките си звезди. Все още липсват капитана Амброзини, Андреа Пирло, Индзаги, Бонера и Антонини. Очаква се рядък шанс като титуляр да получи Марек Янкуловски. Робиньо ще действа зад Ибра и Пато.

За Наполи няма да играе голямата звезда Ескиел Лавеци. Аржентинецът е наказан. Атаката ще води голмайсторът в Серия А до момента Единсон Кавани.

В края на 80-те години Милан и Наполи бяха най-големите претенденти за титлата в Серия А. Сега отново двата клуба се сблъскват в решителен мач. От 1995/97 неаполитанците имат една победа над Милан - 3:1 у дома през 2008. В останалите мачове за периода росонерите имат 7 победи и 7 равенства. Наполи не е печелил на "Сан Сиро" от 1985/86.

Росонерите играят силно у дома този сезон. Те не са допуснали гол в последните 3 домакинства в Серия А. Мачът ще е труден за лидера, защото Наполи записа 5 победи в последните 6 кръга. Все пак едва ли ще има сили да измъкне нещо от Милан.

Резултат: Милан - Наполи 1:0