Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, първи мач от 1/2-финалите за Карабо къп, ст.: "Олд Трафорд", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Юнайтед: Ромеро, Йънг, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Матич, Джеймс, Лингард, Рашфорд, Марсиал
Мениджър: Оле Гунер Солскяер

Сити: Браво, Уолкър, Фернандиньо, Гарсия, Менди, Родриго, Д. Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Агуеро
Мениджър: Пеп Гуардиола

Прогноза на Gol.bg:

Време е за голямото дерби от 1/2-финалите на Карабао къп. Специалистите на Острова определиха манчестърския сблъсък като финал преди финала, макар че другата двойка противопоставя 2-ия във Висшата лига Лестър срещу Астън Вила.

 

  • Кадрови проблеми

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер има сериозни кадрови проблеми. С болки е Хари Магуайър, но все пак се очаква централният защитник да започне титуляр. Джеси Лингард и Антони Марсиал също не са готови на 100%, но най-вероятно и те ще стартират.

Твърдо аут обаче са един куп футболисти. Това са Пол Погба, Скот Мактоминей, Ерик Байи, Маркос Рохо, Алекс Туанзебе и Тимоти Фосу-Менса. Люк Шоу също е с проблеми, но ще седне на резервната скамейка.

От своя страна Пеп Гуардиола няма да може да използва Аймерик Лапорт и Лерой Сане, който се възстановяват от тежки контузии. Добрата новина за него е, че Джон Стоунс и Серхио Агуеро не само са здрави, но вече набират и форма. Очаква се именно аржентинският национал да поведе атаката, докато Габриел Жесус да седне на пейката.

 

  • Статистика

Съвсем наскоро Юнайтед спечели дербито на Манчестър, след като се наложи с 2:1 на "Етихад" в мач от Висшата лига. "Гражданите" обаче надделяха при последните си две гостувания на "Олд Трафорд" – 2:0 и 2:1. Но "червените дяволи" сега се намират в чудесна домакинска форма и не са губили на "Театъра на мечтите" в 13 поредни мача във всички турнири.

През 2016 г. Юнайтед елиминира Сити от този турнир след успех с 1:0 у дома. Голът беше дело на Хуан Мата, който още е в състава на "червените дяволи". Но нашата прогноза е, че гостите ще вземат добър аванс преди реванша, който ще се играе в края на месеца.

Прогноза: Манчестър Юн – Манчестър Сити 1:2