Олимпик Лион – Ювентус, първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, стадион: "Парк Олимпик Лион", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Лион: Лопес, Денайър, Марсело, Марсал, Дюбоа, Тусар, Ауар, Корне, Токо-Екамби, Дембеле, Терие
Контузени: Депай, Рене-Аделайд, Коне
Под въпрос: Рафаел
Наказание при жълт картон: Коне
Треньор: Руди Гарсия

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Матюиди, Пянич, Бентанкур, Куадрадо, Дибала, Роналдо
Контузени: Демирал, Кедира, Коста
Наказание при жълт картон: Матюиди

Прогноза на Gol.bg:

След като експериментира с 3-4-3 при победата над Метц в петък, треньорът на домакините Руди Гарсия е готов да запази системата в опит да се справи с Кристиано Роналдо и компания. От своя страна Маурицио Сари отново ще използва предпочитаната от него 4-3-3 с Пауло Дибала като фалшива деветка, което позволява на Роналдо да завършва атаките.

Петкратният носител на Златната топка се намира в блестяща форма и има голове в последните си 11 мача в Серия "А", с което изравни рекорда на Габриел Батистута и Фабио Куалярела. Още по впечатляващото е, че Кристиано има 13 попадения в последните си 9 срещи във всички турнири. Въобще, той не е пропуснал да се разпише от началото на 2020 г., което е страховита статистика за "хлапетата".

Това ще е пети мач между Лион и Юве в евротурнирите. До момента "бианконерите" спечелиха и двете си гостувания във Франция – 1:0 през 2014 г. в 1/4-финал от Лига Европа и отново 1:0 през 2016 г. в груповата фаза на Шампионска лига. На Ботуша домакините имат един успех – 2:1, а французите измъкнаха 1:1 в турнира на богатите. Лион обаче загуби само 4 от последните си 18 мача в Европа (6, победи, 8 равенства), но срещу италианци във фазата на елиминациите има отрицателен баланс: 5 отпадания при 2 продължавания.

Юве беше без победа като гост в четири поредни мача в Шампионска лига преди успеха с 2:1 над Локомотив в Москва в групите. За последно торинци срещнаха съперник от Лига 1 през 2016/17, когато на 1/2-финалите елиминираха Монако след 2:0 и 2:1 у дома. Въобще, "Старата госпожа" налага тотален терор над френските отбори и от 12 мача в елиминациите, е продължавала напред 12 пъти. За капак хегемонът на Ботуша няма загуба от френски тим в 8 поредни мача. За последно Бордо се справи с "бианконерите" в групите през сезон 2009/10. От тогава са изминали 8 срещи срещу французи, от които Юве спечели 6 и 2 завършиха наравно.

Нашата прогноза е, че гостите ще вземат своето и ги очаква лесен реванш в Италия.

Прогноза: Олимпик Лион – Ювентус 1:2