Левски - Славия, ХХІV кръг на "А" група, стадион "Георги Аспарухов", 16.15 часа

Групата за мача:

Вратари: Александър Любенов и Пламен Илиев.

Защитници: Пламен Крумов, Павел Чмовш, Станислав Ангелов, Орлин Старокин, Мики Орачев и Пламен Димов.

Полузащитници: Борислав Цонев, Радослав Цонев, Владимир Гаджев, Кевин Бру, Стивън Петков, Мирослав Иванов и Ларсен Туре.

Нападатели: Валери Божинов, Цветан Генков и Димитър Макриев.

Контузени: Антон Огнянов, Горан Блажевич

Наказани: Дъстли Мюлдер и Аймен Белаид

Без картотеки: Рафаел Бастос и Рикардо Нунеш

Отстранен: Даниел Димов

Вероятен състав: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Павел Чмовш, Станислав Ангелов, Орлин Старокин, Мирослав Иванов, Ларсен Туре, Кевин Бру, Владо Гаджев, Валери Божинов и Димитър Макриев

Прогноза: Треньорът на Левски Тони Здравков-Сухия има сериозни кадрови проблеми около състава си, след като повече от половин дузина негови играчи ще пропуснат срещата поради различни причини.

Така Сухия вкара в групата на "сините" петима млади футболисти, които доскоро бяха част от школата на клуба. Става дума за вратаря Александър Любенов, близнаците Боби и Ради Цоневи, левият бек Мики Орачев и крилото Стивън Петков.

Тази среща ще е с особен заряд за левскарите, след като през месец май 2013 година именно "белите" лишиха "сините" от шампионската титла и я подариха на Лудогорец.

Домакините ще излязат единствено за трите точки, с което ще се опитат да достигнат Лудогорец и Литекс. Всичко друго освен победа ще означава нов провал за Левски този сезон.

"Сините" записаха посредствени резултати в предсезонните си контроли, но всички фенове на домакините се надяват те да вземат реванш от Славия и да запишат категорична победа.

В досегашните 125 срещи в "А" група срещу "белите", "сините" имат 63 успеха срещу само 20 за съперника и 42 равенства.

На "Герена" се чакат около 7000 зрители, които ще станат свидетели на дебютната среща на Валери Божинов с екипа на Левски.

Божинов със сигурност ще започне като титуляр и от него се чакат много голове и да победе съотборниците си към шампионската титла. Нашата прогноза е твърда победа на Левски с два гола разлика.

Резултат: Левски - Славия 3:1