Реал Мадрид разнебити АПОЕЛ в гостуването си в Никозия с 6:0, но продължава да върви на втората позиция в Група Н на Шампионската лига. Новината на вечерта е, че Кристиано Роналдо продължава да бележи голове в турнира, въпреки че сметката му в Ла Лига е повече от комична. 

Португалецът наниза два гола, с колкото се отличи и друг от критикуваните през сезона Карим Бензема. Двамата поставиха и нови рекорди. Роналдо вкара 17-тият си гол в Шампионската лига за календарната 2017 година, с което подобри собственото си попадение от 2015 г. - 16 гола. Бензема пък стана най-резултатният французин в турнира с 53 попадения. 

Реал свърши тежката част от работата си още през първото полувреме, когато се разписаха Лука Модрич (23), Бензема (39, 45) и Начо (41). След почивката настъпи времето за Роналдо да блесне с два бързи гола (49, 54). Испанците се класираха за осминафиналите на турнира, но ще завършат на второ място в групата и най-вероятно ще имат тежък жребий в първата фаза на елиминациите. Реал има актив от 10 точки след 5 мача в Група Н, докато лидер е Тотнъм с 13. “Шпорите” обаче биха в директния двубой, а и в последния кръг посрещат АПОЕЛ. 

Реал се чувстваше повече от комфортно в Никозия и още с първите минути на срещата поеха контрола. Първият гол обаче падна “чак” в 23-та минута, когато защитниците на АПОЕЛ не успяха да изчистят добре една топка и Лука Модрич я засече страхотно от воле от около 30 метра. Така хърватинът даде аванс за Реал, а после събитията се развиха много бързо. 

В 39-та минута Карим Бензема бе изведен сам срещу вратаря на домакините и технично го преодоля за 2:0. Две минути по-късно при центриране от ъглов удар Рафаел Варан надскочи защитник на АПОЕЛ и отклони топката, която попадна на крака на Начо, който пък само я чукна в мрежата. В добавеното време на първата част Реал направи светкавична контраатака, при която Роналдо действа нетипично и останал сам на стрелкова позиция, реши да подаде на Бензема. Французинът бе на метри от голлинията и нямаше как да сгреши. 

Реал продължи да се забавлява и само 4 минути след подновяването на играта вкара пети гол. Марсело центрира от лявото крило, а Роналдо се извиси на задна греда и с глава в типичен стил откри сметката си за вечерта. В 54-та минута португалецът отбеляза още веднъж, след като се възползва от грешка в защитата на АПОЕЛ и само насочи топката в опразнената врата. Така CR7 има 8 гола в 5 мача в Шампионската лига този сезон. 

АПОЕЛ Никозия - Реал Мадрид 0:6

0:1 Лука Модрич 23’

0:2 Карим Бензема 39’

0:3 Начо Фернандес 41’

0:4 Карим Бензема 45’

0:5 Кристиано Роналдо 49’

0:6 Кристиано Роналдо 54’

АПОЕЛ Никозия: Перес, Вурос, Руеда, Карлао, Салай (Ефрем), Морайш (66 - Ебечилио), Винисиус (59 - Фариас), Лаго, Хазид, Алонефтис

Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Варан, Начо, Марсело (58 - Ернандес), Кроос (58 - Себайос), Модрич. Асенсио, Васкес, Роналдо, Бензема (64 - Майорал)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NIZkcrD0s_4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>