Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид и голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо са влезли в сериозен конфликт, твърди EcoDiario.

Според изданието, петкратният носител на Златната топка е твърдо решен да напусне "Сантяго Бернабеу" заради последното изказване на Флорентино Перес. Президентът на "кралския клуб" покани най-скъпия футболист на планетата Неймар в Мадрид с думите, че при "белите" ще има всички шансове да спечели най-ценната индивидуална награда във футбола.

Това подразнило изключително много португалския национал и той е твърдо решен да не подновява договора си, който изтича през 2021 г. Нещо повече – Роналдо настоява освобождаващата му клауза от 1 милиард евро да бъде значително намалена. Представителите на Кристиано вече са започнали разговори с Реал в опит да се стигне до компромисен вариант, който да устройва и двете страни.

Това е пореден случай, в който медиите в Испания пишат, че 32-годишният нападател е обиден и иска да напусне. През лятото отново имаше спекулации, че Роналдо е сърдит заради данъчните скандали.