С гол на Марко Асенсио в 90-та минута на двубоя Реал Мадрид спечели с 1:0 като гост на Леганес в първия мач от четвъртфиналите на Купата на Краля. Очакванията за оспорван двубой се оправдаха, тъй като Леганес се бранеше много добре и опитваше с бързи контраатаки да накърни самочувствието на “Кралете”. Двата отбора пропуснаха по няколко добри положения, за да дойде звездният миг на Асенсио в края на мача. 

Така тимът на Зидан прекъсна серията си без победи и направи реваншът на “Бернабеу” протоколен. Французинът бе пуснал голяма част от резервните си футболисти, като чак през второто полувреме включи в игра Лука Модрич и Иско. Кристиано Роналдо пък въобще не бе в групата за мача.

Първото полувреме бе на моменти скучновато, като първото реално положение бе в 34-та минута. Матео Ковачич се пребори със защитник на домакините за една топка и изскочи сам срещу вратаря, но ударът му не намери очертанията на вратата. В заключителните минути на първата част включване на Дани Карвахал без малко да завърши с гол, но опасен негов удар бе избит от защитник. Първата част завърши отново с положение пред вратата на Леганес, но хубав пас в коридор на Марко Асенсио не стигна до Лукас Васкес.

Първият опит за удар на Леганес бе в 55-та минута - разочароващ далечен шут на Наранхо. Две минути по-късно отново Нарахно бе замесен в интересни събития, но опасното му центриране бе пресечено от Кико Касия. 

В 66-та минута домакините можеха да поведат с помощта на Йоренте. Полузащитникът засече едно центриране и за малко да си вкара автогол. Топката обаче кацна на напречната греда и излезе. Малко след това се прояви и резервата Нордин Амрабат, чийто удар по диагонала излезе в аут. 

Развръзката дойте в 90-та минута, когато центриране на Тео Ернандес намери в наказателното поле Марко Асенсио, който много хубаво от въздуха засече кълбото и вкара зад Неро Шампейн.

Леганес - Реал Мадрид 0:1

0:1 Марко Асенсио 90’ 

Леганес: Шампейн, Тито, Бустинса, Сиовас, Рико, Перес (61 - Брашанац), Гумбау, Ел Жар, Ерасо, Наранхо (70 - Амрабат), Бовю (82 - Рамос)

Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Вайехо (14 - Начо), Варан, Ернандес, Себайос (67 - Модрич), Йоренте (73 - Иско), Ковачич, Асенсио, Васкес, Майорал

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/c9BkNLsJMOM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>