Каква криза? Реал Мадрид победи с 3:1 ПСЖ в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига и продължава защитата на трофея си. Тимът на Зинедин Зидан изоставаше в резултата след гол на Адриен Рабио в 33-та минута, но стигна до пълен обрат след попадения на Кристиано Роналдо в 45-та от дузпа и в 83-та, а Марсело довърши парижани в 87-та. Реваншът е на 6 март. 

Треньорите на двата отбора пуснаха титулярни състави с няколко изненади. Зинедин Зидан остави на пейката Гарет Бейл за сметка на Иско, докато Унай Емери заложи на неопитните Юри Берчиче и Джовани Ло Селсо. 

Първото полувреме бе много интересно, с атаки и пред двете врати. Домакините почнаха много агресивно и още в началото Роналдо пробва да стреля от въздуха, но топката мина много встрани от вратата. Кавани и Неймар пък държаха под напрежение защитата на Реал. 

В 27-та минута Неймар проби от лявото крило към центъра и навлезе в наказателното поле. Бразилецът можеше да подаде надясно към Килиан Мбапе, но се подхлъзна и не може да изпълни плана си. В ответната атака Кристиано Роналдо трябваше да отбележи. Португалецът бе изведен сам срещу Ареола, но стражът на ПСЖ изби удара му…с глава. 

Така се стигна до 33-та минута, когато парижани смълчаха трибуните. Дани Алвеш центрира остро от дясното крило, Кавани и Неймар се разминаха с топката, но тя попадна на крака на Адриен Рабио. Полузащитникът от десетина метра нямаше как да сбърка и хладнокръвно реализира за 1:0. Малко след това ПСЖ можеше да вкара и втори гол, но удар на Единсон Кавани бе отклонен от защитник на Реал в последния момент. 

Реал отговори с мощен удар на Бензема от границата на наказателното поле, но Ареола спаси. Малко след това младокът Ло Селсо събори Тони Кроос в наказателното си поле и главният рефер бе категоричен - дузпа за Реал. Кристиано Роналдо застана зад топката и въпреки че му светеха с лазерчета в лицето, вкара за 1:1. 

Това бе 19-ти гол за Кристиано в последните 12 мача в Шампионската лига, а още по-паметното постижение за португалеца бе стотния му гол в 95 мача за Реал в турнира. 14 от тях от дузпи.

Второто полувреме започна отново с натиск на Реал, но в 49-та минута ПСЖ бе на сантиметри от втори гол. Неймар намери Мбапе в наказателното поле на Реал и младият французин стреля по диагонала. Кейлор Навас обаче отрази с блестящ плонж. В 54-та минута отново бе горещо пред Навас. Рабио отново дебнеше на границата на наказателното поле и при една избита топка отправи кинжален удар. Серхио Рамос успя да блокира изстрела му, но повторенията показаха, че капитанът на Реал си е послужил и с ръка. Дузпа за ПСЖ обаче не последва. 

Изненадващо, но играчите на френския шампион сякаш се чувстваха прекалено спокойно на “Бернабеу” и като цяло контролираха нещата. В 73-та минута шанс за гол се отдаде и пред Преснел Кимпембе. След разбъркване в наказателното поле на Реал младият защитник стреля към вратата, но отново защитник на домакините сложи тялото си пред топката. 

Така някак нелогично в 83-та минута Роналдо направи пълен обрат. Португалецът влезе остро в краката на Кимпембе на границата на наказтелното поле, но фаул не последва. За сметка на това Реал организира бърза атака с остро центриране на Марко Асенсио отляво. Ареола изби, след което топката се удари в Роналдо и влезе за втори път в мрежата на ПСЖ. 

Вечерта за парижани стана кошмарна в 87-та минута. Отново Асенсио намери по прекрасен начин свой съотборник в наказателното поле. В случая това бе Марсело, който с удар в близкия ъгъл направи 3:1. Минута преди края на редовното време Мбапе отново имаше възможност да вкара, но пак бе надигран от Навас. Буквално в последният миг от мача Неймар също пропусна от изгодна позиция. 

Реал Мадрид - ПСЖ 3:1

0:1 Адриен Рабио 33’

1:1 Кристиано Роналдо 45’-д

2:1 Кристиано Роналдо 83’

3:1 Марсело 87’

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Варан, Рамос, Начо, Кроос, Каземиро (79 - Васкес), Модрич, Иско (79 - Асенсио), Роналдо, Бензема (68 - Бейл)

ПСЖ: Ареола, Алвеш, Кимпембе, Маркиньос, Берчиче, Ло Селсо (84 - Дракслер), Верати, Рабио, Мбапе, Неймар, Кавани (66 - Мюние)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mL9JpZWQ_DA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>