Реал Мадрид продължава по план намирането на формата си и постигна ценна победа с 4:3 като гост на Бетис. “Кралете” поведоха след ранен гол на Марко Асенсио, но след това допуснаха лесно обрат още до почивката.

Все пак Серхио Рамос (51) и Асенсио (59) направиха така, че тимът на Зидан да се чувства уверен в успеха, докато Кристиано Роналдо (65) вкара дежурното си напоследък попадение. Все пак в края “белите” потрепериха заради попадение на резервата Серхио Леон в 85-та минута, преди в 92-та минута Бензема да вкара пети гол. Героят на мача обаче бе Асенсио, който вкара два гола и то след като през седмицата бе в основата на обрата за 3:1 срещу ПСЖ. 

Въпреки победата, Реал остава на 4-то място в класирането с 45 точки. С една по-малко от Валенсия, но “белите” имат и мач в аванс. Бетис остава в “златната среда” - 9-та позиция с 33 точки. 

Хората на Зинедин Зидан започнаха добре срещата и в първите минути показаха, че едва ли ще имат проблем за победата. Роналдо пропусна ранен шанс, но в 11-та минута Реал все пак вкара. Васкес намери Роналдо в наказателното поле на Бетис и последва мощен удар. Адан успя да избие топката, но след това Марко Асенсио я посрещна с глава и я вкара в мрежата - 1:0 за Реал. “Белите” пропуснаха да решат мача още в минутите след гола, но Бейл и Роналдо не вкараха от изгодни позиции. 

Изненадващо Бетис успя да отговори подобаващо и до края на полувремето направи немислимото - успя да обърне развоя. Домакините все пак направиха два доста сериозни пропуска пред вратата на Кейлор Навас, който пък отново пазеше на висота. Легендата Хоакин обаче нямаше късмет да вкара. Лошите новини за Реал започнаха в 30-та минута, когато Марсело получи разтежение в бедрото и вероятно ще бъде извън терените няколко седмици. 

Само 4 по-късно Бетис изравни. След центриране от ъглов удар Манти се пребори за топката с Каземиро и успя да я насочи във вратата на Реал. В 37-та минута домакините ликуваха с втори гол. Отново защитата на мадридистите не действа добре и се наложи Навас да спасява удар на Жуниор. Топката обаче се отби в тялото на Начо и влезе зад стража на Реал - 2:1 за Бетис. 

След почивката момчетата на Зинедин Зидан не допуснаха повече изненади. Реал водеше добре мача и стигна до изравнителен гол много рано след подновяването на играта. В 51-та минута капитанът Серхио Рамос направи 2:2 след удар с глава след центриране на Васкес. Последваха два фрапантни пропуска на Бейл, но в 59-та минута Реал все пак поведе с 3:2. 

Дани Карвахал намери добре в наказателното поле на Бетис Марко Асенсио, който с техничен удар с левачката изведе Реал напред в резултата. Само шест минути по-късно Ронадо показа, че възвръща формата си с 4-ти гол. Кристиано бе останал непокрит в наказателното поле на противника и с мощен шут не остави шансове на Адан. Това бе 10-ти гол в последните 6 мача на Роналдо. 

Бетис опита да върне поне един от головете. В 69-та минута Фабиан Руис стреля мощно от границата на наказателното поле, но Кейлор Навас показа блестящ рефлекс. Столичани пак се отпуснаха и отново бяха наказани. В 85-та минута резервата Серхио Леон бе намерен на празна врата след центриране на Жуниор отляво и нямаше как да сбърка - 3:4.

До края домакините опитаха да стигнат до равенството, но вместо това допуснаха кошмарна грешка в защитата си в 92-та минута, когато Бензема вкара 5 гол. Французинът получи прекрасна топка от Лукас Васкес отдясно и с лекота узакони победата на тима си. 

Бетис - Реал Мадрид 3:5

0:1 Марко Асенсио 11’

1:1 Манди 34’

2:1 Начо 37’-автогол 

2:2 Серхио Рамос 51’

2:3 Марко Асенсио 59’

2:4 Кристиано Роналдо 65’

3:4 Серхио Леон 85'

3:5 Карим Бензема 90+2'

Бетис: Адан, Бараган, Манди, Амат (75 - Гарсия), Бартра, Жуниор, Фабиан, Гуардадо (81 - Леон), Будебуз (82 - Тейо), Хоакин, Лорен

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело (30 - Ернандес), Ковачич, Каземиро, Васкес, Асенсио, Бейл (73 - Иско), Роналдо (89 - Бензема)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LWR8B6pca9A" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>