Реал Мадрид очаквано надви Леганес с 3:1 като гост в отложен мач от първенството и така излезе на трето място в класирането на Примера дивисион. 
 
Кралския клуб изостана в началото, но бързо стигна до обрат, а в края направи успеха си още по-изразителен от дузпа. 
 
Така тимът на Зинедин Зидан вече има 48 точки, с 2 повече от третия Валенсия. Лидерите обаче са все още далеч напред, като Барса е с 14 точки повече, а вторият Атлетико със 7. 
 
Леганес остава 13-и с 29 точки, като е доста далеч от опасната зона. Този път обаче отборът не успя да постигне изненада, както го направи за Кралската купа, когато отстрани именития си противник. 

В състава на Реал очаквано имаше много промени, след като Кейлор Навас и Кристиано Роналдо изобщо не бяха в групата, а Модрич, Кроос и Марсело са контузени. Така стартираха Касия, Ернандес, Асенсио, Ковачич и Иско. Бензема водеше атаката, а Бейл отново бе на пейката, където за пръв път бе и синът на Зинедин Зидан – Лука. 

 
Началото обаче бе доста неприятно за фаворита, след като домакините поведоха още в 6-ата минута. След корнер топката бе отклонена и Бустинса отправи удар, който бе спрян на голлинията. Той обаче се хвърли напред и успя да бутне топката във вратата за първия си гол в Ла Лига. 
 
Реал обаче бързо отговори. Първо Серхио Рамос стреля с глава във вратаря Куеяр, а в 11-ата минута гостите изравниха. Домакините загубиха в своето наказателно поле, Бензема овладя и подаде към Каземиро, който след това пусна към Лукас Васкес и той с изстрел в далечния ъгъл направи 1:1. 
 
Това даде спокойствие на гостите, които овладяха инициативата. Асенсио стреля точно при една ситуация, а в 29-ата минута пълният обрат вече бе факт. Каземиро започна атаката, като подаде на Бензема, който взаимодейства с Лукас, който пък върна към бразилеца и халфът прати топката в далечния ъгъл. 
 
Последва неточен удар на Иско след добра индивидуална акция, като гостите продължаваха да контролират събитията и да не се чувстват притеснени. Така паузата дойде логично с аванс за фаворита. 
 
След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като Реал продължаваше да има инициативата, а въпреки двете смени домакините не действаха достатъчно остро в атака. В 50-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка след взаимодействие между Иско и Бензема, но сигнал не последва. 
 
Все пак в 64-ата минута домакините стигнаха до добра ситуация. Ел Жар центрира отдясно към Бовю, който засече на близката греда, но Касия показа добър рефлекс и отрази. 
 
Леганес все пак се подобри с наближаването на края на мача, а и гостите не играеха толкова силно, колкото преди почивката. Бейл също се появи и в 82-ата минута намери Иско, който преодоля съперник и стреля, но Куеяр се справи комфортно с изстрела. 
 
В края гостите стигнаха до дузпа, когато Ковачич и Лукас Васкес размениха пасове, а хърватинът падна в наказателното поле. В отсъствието на Роналдо капитанът Серхио Рамос не остави шансове на вратаря на съперника и оформи крайния резултат. 
 
Леганес – Реал Мадрид 1:3
 
1:0 Бустинса 6
1:1 Лукас Васкес 11
1:2 Каземиро 29
1:3 Рамос 90 дузпа
 
Леганес: Куеяр, Тито, Бустинса, Рико, Сиовас (46 Перес), Гумбау (46 Мантовани), Габриел, Ел Жар, Ерасо, Рамос (72 Амрабат), Бовю
Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Рамос, Варан, Ернандес, Каземиро, Ковачич (92 Себайос), Иско (87 Йоренте), Лукас Васкес, Асенсио, Бензема (76 Бейл)