Ръководството на ПСЖ се е спряло на треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан за заместник на Унай Емери, съобщава El Chiringuito.

Телевизионното предаване твърди, че от "Парк Де Пренс" ще предоставят пълна свобода на френската легенда, ако се съгласи да застане начело на "принцовете". Освен това Зизу ще има привилегията сам да определи заплатата си и срока на договора.

Останалите спрягани имена за нов треньор на ПСЖ са тези на Макс Алегри (Ювентус), Маурисио Почетино (Тотнъм) и свободните Луис Енрике и Карло Анчелоти. Във Франция са сигурни, че след края на сезона Емери ще бъде освободен от поста заради отпадането от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига с общ резултат 2:5.

Именно Ушатата е голямата цел на "кралския клуб", тъй като битката за титлата в Испания изглежда обречена заради невероятното представяне на Барселона и отпадането за Купата. Съперник на 1/4-финалите на Реал в най-силния клубен турнир е италианският хегемон Ювентус.

Зидан постигна историческо постижение в Реал, след като изведе "белия балет" до два последователни триумфа в Шампионска лига, като миналата година на финала беше победен именно първенецът на Ботуша с категоричното 4:1.

Начело на мадридчани Зизу спечели още Ла Лига, по два пъти Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство и веднъж Суперкупата на Испания. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FElChiringuitoTV%2Fvideos%2F1469855686474638%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>