Защитаващият титлата си отбор на Реал (Мадрид) ще отседне в петзвездния хотел "Опера" в центъра на Киев за финала на Шампионската лига на 26 май. Това заяви ръководителят на отдел продажби в хотела Андрей Вирченко.

"Предварителното решение за това, че един от финалистите в Шампионската лига ще отседне в нашия хотел беше взето още преди пет години, когато стана ясно, че Киев ще бъде домакин на финала", добави Вирченко за вестник "Днес".

По неговите думи, играчите на Реал ще бъдат настанени в отделни стаи, а за да не се засичат с другите гости на хотела от испанския клуб са платили няколко етажа в сградата и са поискали да им бъде осигурено отделно помещение за храна. 

Ястията за футболистите ще бъдат приготвяни от готвач, който ще пристигне специално с отбора, добави представителят на хотела. В същото време, Вирченко увери, че цените за периода на футболното събитие в хотела не са били повишени.

Футболистите на Ливърпул пък ще отседнат в петзвездния хотел "Интерконтинентал". Реал Мадрид и Ливърпул излизат един срещу друг на финала на Шампионската лига на 26 май на олимпийския стадион в Киев.