Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще се опита да привлече Еден Азар от Челси и Мауро Икарди от Интер, ако трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус се осъществи.

Според Sportitalia "кралският клуб" има план, с който да успокои феновете си при раздяла с петкратния носител на Златната топка.

Интересът към Азар не е тайна и се предполага, че белгийската звезда също мечтае да играе на "Сантиаго Бернабеу". Подобна сделка обаче може да се осъществи най-рано след края на световното първенство, защото "червените дяволи" се класираха за 1/2-финалите, където съперник е Франция.

Другата цел Икарди има освобождаваща клауза от 110 милиона евро, която важи само за клубове извън Италия. Така Реал няма пречка да преведе сумата на Интер и да вземе стрелеца без съгласието на "нерадзурите".

Точката в договора на Икарди обаче е валидна до 15 юли, което означава, че Реал трябва да действа бързо. Резервният вариант е Роберт Левандовски, който публично заяви, че иска да напусне Байерн Мюнхен за ново предизвикателство.