Днес започва ерата на Юлен Лопетеги в Реал Мадрид. Тази вечер тимът ще направи първата си тренировка преди новата кампания, като играчите се събраха на клубната база още преди обед. 

Новият треньор замени на поста напусналия веднага след финала в Шампионската лига Зинедин Зидан и ще има за задача да запази позицията на Белите в европейския футбол. 

Разбира се липсва една голяма част от футболистите заради участието им на световното първенство, така че Лопетеги ще проведе занимание с останалите и някои от младоците. Все пак Карим Бензема и Гарет Бейл са на линия. 

Липсва обаче Кристиано Роналдо, който бе продаден на Ювентус и това е другата голяма разлика със състава от миналия сезон. Някои от феновете приеха трудно раздялата със символа на Кралския клуб, но отборът ще трябва да се оправя без него. 

Лопетеги пък ще трябва да вземе решение за бъдещето на някои млади играчи като Люка Зидан, Тео Ернандес, Дани Себайос, Маркос Йоренте, Мартин Йодегор и Раул де Томас, за които не е сигурно, че ще останат.