Новият треньор на Реал Мадрид Юлен Лопетеги обяви, че разполага със страхотен състав, след като изведе Белите за първа тренировка преди новия сезон. 

Макар и без доста национали, но с играчи като Карим Бензема, Гарет Бейл и новото попълнение Винисиус, столичани започнаха живота след Кристиано Роналдо, който напусна Белите след 9 години в отбора. 

„Трудно е да не харесаш Реал Мадрид. Тук всичко ми допада. Съставът е прекрасен и ние имаме отличен тим независимо от проблемите и от някои неща, които мога да се случат в следващите седмици“ заяви Лопетеги. 

„Ясно е, че можем да се подобрим, като лично аз винаги се стремя към това и се опитвам да го предам на моите отбори и футболисти. Нуждаем се от отдаденост, страст и здрава работа, за да работим за постигането на голямата цел“ добави той. 

„Винаги съм чувствал Реал като свой дом. Тук израстнах и се формирах като човека, който съм в момента. Да се завърна като треньор е фантастично, отговорно и вълнуващо. Идвам в най-големия клуб в света, който е и един от най-взискателните. Убеден съм обаче, че отговарям на изискванията и започваме усърдна работа за първата титла, която можем да спечелим на 15 август – суперкупата на УЕФА срещу Атлетико Мадрид“ каза още Лопетеги.