Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес заяви, че отборът ще се появи подобаващо на летния футболен трансферен пазар. Европейските клубни шампиони завършиха сезона с истински трясък, след като спечелиха отново Шампионската лига, но часове по-късно треньорът Зинедин Зидан напусна.

Институцията в световния футбол Кристиано Роналдо напусна в посока Ювентус за 105 милиона евро, а в обратната посока със скромни фанфари пристигнаха младоците Алваро Одриосола (22), Винисиус Жуниор (18) и украинският вратар Андрей Лунин (19).

Традиционно с големи сделки, особено в годините на Световните първенства, Реал Мадрид през тази година е свързван с привличането на белгийските звезди Тибо Куртоа и Еден Азар.

"Трябва да укрепим настоящето и бъдещето на Реал Мадрид. Ние имаме страхотен отбор, който обаче се нуждае от още брилянтни футболисти. И ще привлечем такива играчи", заяви Перес на пресконференция.

"Ние сме в един от най-богатите периоди в нашата история. Спечелихме уникални първенства, турнири и купи. Като институция сме много силни, имаме финансов ресурс и подкрепа от много фенове", къпе се в щастие Перес.

"Ще се стремим да продължим да печелим и никой не бива да се съмнява в това. Мнозина смятаха, че е невъзможно да се спечелят три поредни пъти Шампионската лига. Но ние сме Реал Мадрид и винаги искаме повече и повече, казва още Перес.