Бразилецът Винисиус Жуниор обяви, че идва в най-големия клуб в света, след като бе представен официално като играч на Реал Мадрид. 

18-годишният талант бе спазарен още преди месеци с Фламенго, като за него Белите плащата 45 милиона евро. По онова време той нямаше как да дойде в Испания, тъй като не бе навършил пълнолетие, но сега това вече е факт. 

По традиция Винисиус се снима с 13-те купи на европейските шампиони спечелени от Кралския клуб, след което се появи и пред медиите, заедно баща си, своите агенти, легендата Роналдо Назарио, който е негов кръстник и разбира се президентът Флорентино Перес. 

„Това е най-хубавият шанс, който един футболист може да получи. Готов съм да положа много усилия, за да използвам тази възможност. Идвам от скромно семейство, така че съм готов да се трудя здраво. Имах възможност да избирам от големи клубове и избрах най-големия. Ще покажа на треньора, че макар и на 18 години, съм готов да играя“ заяви Винисиус. 

„Адаптацията ми няма да бъде лесна, но ще направя всичко по силите си всичко да бъде наред. Благодарен съм на президента и ръководството за доверието. Ние сме Мадрид и винаги искаме още“ добави той. 

По традиция след официалната част бразилецът се появи по екип на терена, където показа някои от уменията си с топка пред няколко хиляди фенове на Белите, дошли да го приветстват.