Реал Мадрид представи още един нов футболист и според мнозина това означава сериозна промяна в трансферната политика. Вече няма да се привличат само скъпоплатени звезди, а и млади таланти, които ще се развиват, което бе потвърдено и от президента Флорентино Перес. 

19-годишният украински вратар Андрий Лунин позира с екипа на тима, след като подписа договор за 6 години. Той бе договорен със Заря Луганск още в средата на юни, като за него испанците плащат около 8,5 милиона евро, които могат да се увеличат с още до 5 милиона. 

„Малко по малко трябва да поставим основите не само за настоящето, но и за бъдещето на клуба. Целта е да привлечем талантливи играчи, с които да си гарантираме нови успехи и които трябва да внедрим постепенно в сегашния ни страхотен отбор. Лунин е вратар с бляскаво бъдеще, който бе искан от много други клубове, но избра да дойде при нас, за което сме му благодарни“ заяви босът. 

„Първо бих искал да благодаря на Реал Мадрид и президента Перес за това, че ми дават възможността да изпълня мечтата си. Идвам в най-големия клуб в света и тук ще стана не само по-добър играч, но и човек. Амбицията ми е да достигна нивото, което очакват от мен и съм готов да работя здраво за това“ каза самият Лунин, при това на доста добър испански, с което изненада репортерите.