Официалният дебют на Юлен Лопетеги начело на европейския клубен шампион Реал Мадрид със сигурност няма да бъде запомнен с добро на "Сантиаго Бернабеу".

"Кралете" загубиха с 2:4 след продължения от Атлекико Мадрид финала за Суперкупата на Европа. По този начин специалистът се превърна в първия човек, който започва начело на "белия балет" с 4 допуснати гола от далечната 1948 г. Той е и първият наставник от 2007 г., който пада в дебютния си мач. За последно това се случи на Бернд Шустер при 0:1 от Севиля.

Това обаче не са единствените неприятни статистики за Лопетеги. Преди снощния мач Реал беше спечелил последните си 13 финала във всички състезания, като за последно загуби решаващ сблъсък през 2000 г. - 1:2 от Бока Хуниорс за Световното клубно първенство. Също така за първи път в историята Атлетико побеждава градския съперник на международен финал и досега никога не беше вкарвал 4 гола на "белите" в подобни мачове.

"Важното е да се фокусираме върху това, което ни предстои, а не да гледаме назад. От утре започваме да мислим за първия мач от Примера. Определено има над какво да поработим дотогава", заяви Лопетеги след срещата.

Реал започва сезона в Ла Лига в неделя с домакинство на Хетафе. Мадридчани са в серия от 9 поредни победи над този съперник на "Бернабеу".