Реал Мадрид все още не е казал последната си дума на трансферния пазар. Политиката на клуба относно привличането на нови футболисти през това лято е ясна - без излишни нови попълнения, но поражението от Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа през това лято може да промени това, пише “Марка”. 

Според изданието наставникът на мадридчани Юлен Лопетеги настоява за един последен трансфер, който да подсили атаката на тима. Досега "белите" привлякоха единствено вратаря Тибо Куртоа и десния бек Алваро Одриосола. В плановете на Лопетеги са влизали нови защитник, опорен халф и нападател. Сега обаче наставникът би жертвал всичко само за да може да се сдобие с нова нападател, която да е надеждна алтернатива на Карим Бензема и Гарет Бейл.
 
Спряганите имена са на Мариано Диас от Лион, Родриго от Валенсия, Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен, Тимо Вернер от РБ Лайпциг и Мауро Икарди от Интер. Всички те обаче ще са скъпи сделки, а Флорентино Перес смята, че и сегашният състав е способен да триумфира за пореден път в Шампионската лига.