Реал Мадрид започна по превъзходен начин защитата на титлата си в Шампионската лига, след като надигра убедително с 3:0 у дома полуфиналиста от миналата година Рома. Кристиано Роналдо вече не бе в тима на Кралете, прави все повече отборна играта на тима, а Лука Модрич и Гарет Бейл поемат диригентските функции. Иско бе дал аванс на Реал след гол от фаул в края на първата част, а Бейл направи 2:0 след перфектна контраатака в 58-т. Наследникът на Роналдо - Мариано Диас пък вкара гол красавец в 90-та минута. 

Двубоят срещу италианците започна с ожесточен натиск на Реал, но хората на Хулен Лопетеги така и не успяха да вкарат, въпреки многото си положения. В самото начало на срещата удар на Гарет Бейл облиза страничната греда, а малко след това Модрич изведе с фин пас Иско, чийто удар бе отразен от направилия страхотно впечатление вратар на Рома Робин Олсен. 

Треньорът на гостите Еузебио Ди Франческо пусна пълния дебютант Николо Дзаниоло, който не само не бе играл за Рома, но нямаше и минута в мъжкия футбол. Именно младият полузащитник подхвана една добра атака за “вълците” в средата на първата част, но не успя да даде завършващото подаване. 

За сметка на това Реал опитваше по всякакъв начин да разпечата вратата на Рома, но Бейл, Кроос и Марсело не сполучиха с далечни удари. Така се стигна до 45-та минута, когато Иско препарира Олсен с блестящо изпълнение на свободен удар. Любопитна подробност е, че това бе първи гол на халфа в Шампионската лига от фаул и то от първия си опит.

В началото на второто полувреме Рома можеше да се върне бързо в мача, когато Ченгиз Юндер проби по дясното крило и от границата на наказателното поле отправи страхотен удар. Спасяването на Кейлор Навас, предпочетен пред Тибо Куртоа за титуляр, обаче също бе запомняща се. Малко след това Навас отрази и мощен далечен удар на Александър Коларов. 

Рома погледна по-смело към вратата на Реал и резултатът бе втори гол във вратата на Олсен. Испанците наказаха с бърза контраатака стремежите на “вълците” за изравнителен гол в 58-та минута, кога Модрич пусна като по конец един пас към Гарет Бейл, а уелсецът с прекрасен удар по диагонала направи 2:0. Това бе 18-ти гол на Бейл в Шампионската лига, с което изравни Роналдиньо и…Джон Карю. Малко преди това пък удар на Бейл се отби в крака на Костас Манолас и топката се отби в горната греда. 

В минутите до края играчите на Лопетеги можеха да направят разликата още по-убедителна, но Олсен направи още няколко запомнящи се спасявания. В 79-та минута шведът отне възможността на резервата Марко Асенсио да вкара един от шедьоврите си. Младокът получи една топка с гръб към вратата, обърна се по феноменален начин, но останал сам срещу Олсен би в тялото му. 

Гостите отговориха с безкрайно неточен удар на резерват Патрик Шик от изгодна ситуация, а в 88-та минута Навас отрази и опасен изстрел на Един Джеко с глава. Така се стигна до добавеното време на срещата, когато наследникът на Кристиано - Мариано Диас оформи класиката с гол, за който би завидял и португалецът. Новият номер 7 на Реал овладя топката по лявото крило, напредна навътре и с хубав фалцов удар по диагонала оформи крайното 3:0. 

Реал Мадрид - Рома 3:0

1:0 Иско 45’

2:0 Гарет Бейл 58’

3:0 Мариано Диас 90+1' 

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич (85 - Себайос), Бейл (73 - Мариано), Иско, Бензема (62 - Асенсио)

Рома: Олсен, Коларов, Манолас, Фасио, Флоренци, Н’Зонзи (69 - Шик), Де Роси, Дзаниоло (54 - Пелегрини), Юндер, Ел Шаарави (62 - Пероти), Джеко