Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос отдавна е една от ключовите фигури при Белите и със сигурност ще остане в историята като един от най-великите играчи на столичани. 

Той обаче би могъл да направи това и като най-резултатния защитник в историята на Ла Лига, тъй като понастоящем изостава само с 10 гола от лидера в класацията Роналд Куман. 

Холандецът, който бе известен с отличните си преки свободни удари  и се наслади на солидна кариера с екипа на Барселона, записа на сметката си 67 попадения в рамките само на 6 сезона за каталунците. 

За момента Рамос е с 57 и е играл много повече кампании от Куман, а и по всичко изглежда, че ще бъде част от испанската лига поне още няколко години, така че изглежда само въпрос на време да надмине бившия бранител на каталунците. 

От началото на този сезон лидерът на Реал вече е вкарал две попадения в първенството и изглежда в отлична позиция да подобри личния си рекорд, който е от 7 от сезон 2016-17. Едва ли обаче ще може да достигне 16-те гола на Куман за Барса през 1991-92.