Реал Мадрид се е свързал с бившия старши треньор на Ювентус и на английския Челси Антонио Конте, съобщава вестник Corriere dello Sport. По всичко изглежда, че актуалният наставник на Белия балет Хулен Лопетеги е на границата на уволнението, след като отборът е в поредица от четири мача без победа.

Според информацията, която не почива на много факти, интересът на Реал (Мадрид) бил дали Конте е достъпен от финансова и административна гледна точка, а също така и да му съобщят, че той е техен основен фаворит.

49-годишният Конте беше уволнен от лондонския клуб на 12-и юли тази година и в момента изисква неустойка от тях в размер на 10 милиона евро. Има случаи, в които претендиращите за пари уволнени треньори нямат право да започват нова работа, ако искат да вземат пълния размер на компенсацията. Интересът на Реал (Мадрид) е бил и в тази посока.

Под ръководството на италианския специалист Ювентус (Торино) три пъти стана шампион на Италия, а Челси спечели Висшата лига и Купата на страната.

Актуалният наставник на Кралския клуб Хулен Лопетеги официално пое тима на 14-и юни тази година, като подписа договор за три сезона. Според медийните публикации, той може да бъде уволнен при евентуално поражение от Барселона в 10-ия кръг на първенството.